Evoluții negative în cazul tuturor indicilor bursieri

Redactor:
Nelu Dorobantu
Evoluții negative în cazul tuturor indicilor bursieri
Indicii bursei româneşti au scăzut, evoluția negativă înregistrată fiind de peste minus 17 puncte procentuale în primul trimestru al anului 2020, în comparație cu 31 decembrie 2019, conform unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) / Sursă foto: Shutterstock / caracter ilustrativ

Indicii bursei româneşti au scăzut, evoluția negativă înregistrată fiind de peste minus 17 puncte procentuale în primul trimestru al anului 2020, în comparație cu 31 decembrie 2019, conform unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Potrivit documentului citat de Agerpres, „Indicele de referinţă BET, care surprinde evoluţiile celor mai tranzacţionate companii de pe piaţa reglementată a BVB, a avut o scădere de 23,57% la 31 martie 2020 comparativ cu finalul anului 2019. Indicele BET-NG, care reflectă evoluţia companiilor listate pe piaţa reglementată a BVB ce au domeniul principal de activitate energia şi utilităţile aferente, a înregistrat la 31 martie 2020 cea mai semnificativă scădere, de aproximativ 26%”, se precizează în raport.

În plus, cea mai diminuată rată de scădere a fost de 17,05% aferentă indicelui BET-FI, care surprinde evoluţia societăţilor de investiţii financiare (SIF-uri) şi a altor entităţi asimilabile acestora.

Totodată, indicele ROTX, dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena, a scăzut cu 23,76% la 31 martie 2020 faţă de finalul anului 2019.

Din cauza răspândirii coronavirusului şi a decretării stării de urgenţă, indicele BET s-a contractat cu două cifre

Indicii BET şi BET-TR surprind acum evoluţiile acţiunilor a 17 companii: Banca Transilvania, BRD – Groupe Societe Generale, Bursa de Valori Bucureşti, CONPET, Alro, Digi Communications, Electrica, Fondul Proprietatea, MedLife, OMV Petrom, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Purcari, Sphera Franchise Group şi Teraplast.

„Începutul anului 2020 a fost marcat de valori ridicate ale indicilor, însă datorită răspândirii coronavirusului şi decretării stării de urgenţă, indicele BET a încheiat luna martie 2020 la 7.625 de puncte, echivalentul unei scăderi de 23% faţă de închiderea din decembrie 2019. Valoarea totală tranzacţionată pe piaţa BVB şi SMT a atins nivelul de 3,69 miliarde în primele trei luni ale anului 2020, în creştere cu 28,87% comparativ aceeaşi perioadă a anului 2019. Numărul de tranzacţii derulate la BVB a crescut cu 76,67% în trimestrul I 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior”, se mai spune în raport.

Indicii BVB au închis în scădere

Indicii de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi. Indicele BET, al celor mai lichide şaptesprezece acţiuni, se află în scădere cu 0,15%, fiind cotat la 8,764.47 puncte.

Indicele BETPlus se depreciază cu 0,17%, la 1,313.76 puncte. Totodată, indicele BET Total Return scade cu 0,15%, la 14,608.79 puncte. Conform BVB, BETTR este un indice ponderat cu capitalizarea „free-float”-ului celor mai tranzacţionate şaptesprezece companii listate pe piaţa reglementată şi care va fi ajustat şi cu valoarea dividendelor în numerar plătite de companiile din componenţa indicelui.

De asemenea, BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus „Fondul Proprietatea”, se apreciază cu 0,29% la valoarea de 42,393.12 puncte.

Titlurile „Fondul Proprietatea” (simbol FP) au stagnat la ora transmiterii acestei ştiri, la valoarea de 1.2400 lei/acţiune.

Titlurile „Romgaz” (simbol SNG) au scăzut la 28,6 lei/unitate. Pe BVB, acţiunile „Electrica” (simbol EL) a stagnat la 10,8 lei/titlu.

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Cinci lucruri care te fac să slăbești în somn. Acestea topesc kilogramele nedorite
Dosarul Tudorache, vechi de 4 ani: 21 de întâlniri între intermediar şi denunţător, bănuieli de...
Rușii vor să combine leacul lui Putin, Sputnik V, cu vaccinul AstraZeneca, „pentru a spori...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
Descoperire TERIBILĂ în Siberia. „Nici nu pot descrie cât de MONSTRUOS este”
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Ingredientul din bucătărie care e fatal în cantități mari. Toți îl avem în casă, dar...
Decizia ȘOC a momentului legată de un oraș din România: Ce au INTERZIS locuitorilor să...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
William și Charles l-au susținut pe prințul Harry după avortul spontan suferit de Meghan: ,,...
Inchide