Fără slujbă și plină de datorii, această tânără era aproape de colaps. A făcut însă o descoperire care i-a schimbat radical viața

Fără slujbă și plină de datorii, această tânără era aproape de colaps. A făcut însă o descoperire care i-a schimbat radical viața
Redd Horrocks, o tânără din SUA, a ajuns să câștige chiar și 11.000 de dolari pe lună, oferind un serviciu inedit.

O tânără din SUA a reușit să-și pună pe picioare o afacere inedită, după ce a accesat un site. Acolo a observat că talentul ei ar putea fi valorificat, așa că a decis să încerce.

Descoperirea care i-a schimbat radical viața acestei tinere

Când Redd Horrocks a avut nevoie, în 2013, să își convertească un document, a accesat fiverr.com, un site unde internauții își oferă serviciile contra minim cinci dolari. Ceva însă i-a atras atunci atenția, scrie businessinsider.com.

„Am navigat mai mult pe site pentru a vedea ce propuneri au oamenii și am văzut că unele persoane ofereau servicii de voice-over”, a povestit ea. „Cum mai făcusem din când în când asta pentru diverse companii care produc audio-book-uri, am decis să mă înscriu și eu”, a adăugat ea.

Așa a început totul. La început, tânăra cerea cinci dolari pentru 125 de cuvinte. În prima săptămână nu a primit decât o comandă, însă nu s-a descurajat. Așadar, în următoarea perioadă a ajuns să câștige între 300 și 600 de dolari pe lună, iar în vara aceluiași an venitul său a crescut până la 1.000 de dolari.

În martie 2014, Redd a publicat o nouă îregistrare audio, grație căreia numărul clienților a crescut și mai mult, iar venitul a ajuns la circa 3.500 de dolari. După nu mult timp, tânăra, care la vremea respectivă lucra și ca manager artistic pentru o companie care punea în scenă diverse show-uri în Las Vegas, și-a dat seama că activitatea part-time începuse să îi aducă mai mulți bani decât salariul. Drept urmare, și-a prezentat demisia.

Curând, ea și logodnicul ei au reușit chiar să își cumpere casa în care până atunci locuiau cu chirie. Acum, Redd Horrocks nu mai are de plătit nicio rată și câștigă între 9.000 și 11.000 de dolari pe lună prin intermediul site-ului fiverr.com. Lucrează doar 30 de ore pe săptămână, înregistrându-și vocea pentru diverse proiecte propuse de clienții săi.

„Îmi place foarte mult faptul că nu știu niciodată ce urmează să înregistrez. Fiecare zi este diferită”, a povestit ea. „Se poate să am proiecte mici sau se poate să fie nevoie să înregistrez proiecte de 20.000 de cuvinte și să interacționez cu oameni din întreaga lume. Pot să îmi aleg dacă mă apuc târziu de treabă sau dacă încep să lucrez cu puțin timp înainte de deadline. Dacă vreau, spre exemplu, să ies la cină cu prietenii, fac repede ce am de făcut și apoi sunt liberă să ies”, a adăugat tânăra.

Pentru cei care vor să-i urmeze exemplul, Redd Horrock are un sfat: să aleagă cu atenție ceea ce vor să facă și, mai ales, să aibă răbdare.

„E nevoie de timp pentru a-ți găsi clienții și a-ți construi o reputație – mie mi-a luat un an pentru a-mi construi un brand. (…) Găsește ceva la care te pricepi foarte bine și pornește de acolo”, a conchis ea.

Inchide