Florin Cîțu: Guvernul va crește anual resursele bugetare alocate investițiilor. Ce spune premierul despre mărirea taxelor

Florin Cîțu: Guvernul va crește anual resursele bugetare alocate investițiilor. Ce spune premierul despre mărirea taxelor
Florin Cîțu, premierul României, în timpul întâlnirii online cu reprezentanții CDR / Sursa foto: Facebook - Guvernul României
Publicat: 15/06/2021, 15:51

Florin Cțu a transmis marți mediului de afaceri că Guvernul va menține stabilitatea fiscală și că va crește anual bugetele pentru investiții. „Rezolvăm lucrurile stricate de fostele guvernări”, a fost mesajul premierului pentru reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Premierul Florin Cîțu a transmis marți, cu ocazia participării la reuniunea plenară a Coaliției pentru Dezvoltarea României, că prioritatea lui – ca prim-ministru, și a Guvernului pe care îl conduce – este realizarea unui plan de investiții până în 2028, care să includă măsuri pentru pregătirea punerii în practică a acestor proiecte de dezvoltare.

Prim-ministrul Florin Cîțu a transmis marți, într-un mesaj după participarea reuniunea plenară a Coaliției pentru Dezvoltarea României, că susține mediul de afaceri și planul de investiții al Executivului este unul pe termen lung. Într-o postare pe contul de Facebook, șeful Executivului precizează că România va beneficia de 76 de miliarde de euro până în 2027, reprezentând sumele alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și celelalte fonduri europene, la care se adaugă resursele naționale, respectiv cel puțin 60 de miliarde de lei anual.

„Sunt fonduri consistente, iar economia trebuie pregătită să le atragă și să implementeze proiectele de investiții. Am discutat aceste lucruri cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României. M-am bucurat să văd interesul și implicarea oamenilor de afaceri și să constat că sunt parteneri pe care ne putem baza în ceea ce ne propunem să facem”, a transmis premierul, pe contul de Facebook.

„Nu vom umbla la taxe”

Cu această ocazie, Florin Cîțu a reluat angajementul de a asigura stabilitate fiscală și de a implementa reforme structurale.

„Am transmis un mesaj clar și ferm: Guvernul va menține stabilitatea fiscală, va pune în practică reforme structurale amânate de mulți ani în România și va crește anual resursele bugetare alocate investițiilor. Sunt un susținător al mediului de afaceri am transmis că rezolvăm lucrurile stricate de fostele guvernări. Am spus că nu vom umbla la taxe, și asta este cea mai buna decizie. Iar planul de investiții este pe termen lung: până în 2028”, a transmis premierul.

Florin Cîțu a precizat și că Guvernul are în vedere măsuri care să ducă la extinderea capacității de producție și la eliminarea blocajelor legislative în implementarea proiectelor de investiții. „Pregătim modificarea legislației achizițiilor publice, simplificarea legislației privind insolvența și implementarea proiectului e-facturare, pentru eficientizarea sistemului economic și a productivității”, a detaliat șeful Executivului.

Potrivit premieriului, Guvernul va lucra împreună cu specialiștii CDR pentru pregătirea, implementarea și monitorizarea acestor proiecte, astfel, reprezentanții CDR vor face parte în calitate de consultanți din comitetele interministeriale care vor monitoriza Planul Național de Redresare și Reziliență și Cadrul financiar multianual 2021-2027.

La rândul lor, oamenii de afaceri și-au exprimat disponibilitatea pentru colalaborare. „Prin intermediul celor 14 grupuri de lucru și a conducerii executive, CDR a transmis Guvernului (Guvernul României) că va continua să contribuie cu propuneri și soluții viabile, pentru ca România să avanseze în topul competitivității economiilor din UE”, au transmis marți reprezentații Coaliției pentru Dezvoltarea României, pe contul de Facebook.

Reuniunea plenară a CDR / Sursa foto: Facebook - CDR
Reuniunea plenară a CDR / Sursa foto: Facebook – CDR
Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Scandalos! Câți lei a dat un turist din Mamaia, pe un piure de cartofi cu...
FOTO. Fiul lui Laurențiu Reghecampf se iubește cu o celebră gimnastă din România! Cum arată...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Mihai Bendeac, scandal cu Cătălin Măruță! „Mă duc la poliție. Nu mă mai…” Actorul a...
Îl pierdem și pe David Popovici? Înotătorul minune al României se gândește să plece din...
Incendiu de vegetație în Corbeanca! Mihai Gâdea a dat vestea în direct la Antena 3....
Israelul consideră Iranul o ameninţare globală şi ameninţă cu un atac militar
Mașini SH în rate. Prețuri adaptate buzunarului românilor
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Ce este „funny gas”, noul drog care face victime pe litoral. Avertismentul Agenției Naționale Antidrog
Scandalos! Câți lei a dat un turist din Mamaia, pe un piure de cartofi cu...
S-a demonstrat ştiinţific. Descoperire ŞOCANTĂ despre sexul ORAL. Mulţi o fac în felul ăsta
Raed Arafat face anunțul momentului! Ce spune despre valul 4. Toți românii trebuie să știe
Schimbare MAJORĂ în Codul Rutier din cauza accidentelor? Toți șoferii români trebuie să afle ce...
BAYWATCH - Azi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru a...
Sărbătoare MARE pentru români! Ce nu este bine să faci în această zi sfântă? Aduce...
Nenorocirea care va lovi crunt România. Suntem datori vânduţi. Va fi o adevărată crimă economică
Ce ascunde Dana Budeanu. Relația specială pe care o are cu Jennifer Lopez. Legătura a...
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Cum a reuşit un antreprenor să transforme o afacere în pragul falimentului într-unul dintre cele...