Fondatorul Alibaba a devenit cel mai bogat om din China

Fondatorul Alibaba a devenit cel mai bogat om din China
Publicat: 23/09/2014, 17:36
Actualizat: 05/03/2016, 08:44

Alibaba a obținut o sumă record de 25 de miliarde de dolari la listarea pe bursa din New York, compania ajungând la o valoare de piață de peste 200 de miliarde de dolari.

Presa din China a prezentat succesul spectaculos al lui Ma, care a pus bazele gigantului Alibaba în urmă cu 15 ani, cu 60.000 de dolari.

Ma a lucrat ca profesor de limba engleză și provine dintr-o familie săracă, în care tatăl nu câștiga mai mult de 40 de dolari pe lună.

Jack Ma a trecut în fruntea clasamentului celor mai bogați oameni din China, după ce l-a întrecut pe deținătorul grupului de centre comerciale și cinematografe Wanda, Wang Jianlin, a cărui avere este evaluată la 24,2 miliarde de dolari.

De altfel, fondatorul Alibaba ocupă locul 24 în clasamentele celor mai bogați oameni din lume întocmite de Forbes și Bloomberg, potrivit AFP.

În China sunt 354 de miliardari în dolari, iar cinci dintre primii zece cei mai bogați oameni din China conduc afaceri din domeniul internetului și al noilor tehnologii.

Astfel, în top 10 se regăsesc și Pony Ma, deținătorul furnizorului de servicii de internet Tencent (locul 5), Robin Li, fondatorul motorului de căutare Baidu (locul 6), Richard Liu, care a pus bazele competitorului Alibaba, JD.com (locul 9), precum și Lei Jun, fondatorul celui de-al treilea mare producător de smartphone-uri din China, Xiaomi (locul 10).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase