GALERIE FOTO. Cât costă cele mai scumpe apartamente din România

Publicat: 19/06/2012, 20:39
Actualizat: 20/03/2019, 14:14

Oferta de proprietăți rezidențiale de lux este în creștere, iar cea mai scumpă unitate scoasă la vânzare în prima parte a acestui an este un penthouse pentru care se solicită trei milioane euro, situat în zona Băneasa a Capitalei, potrivit unui clasament realizat de imobiliare.ro, informează Mediafax.

În prima jumătate a acestui an numărul anunțurilor care promovează apartamente al căror preț exprimat în euro depășește 500.000 de euro a ajuns la 188, în comparație cu 105 anunțuri similare în aceeași perioadă a anului trecut, se arată într-un comunicat al portalului imobiliar.

La acestea se adaugă 990 de case și vile pentru care proprietarii cer cel puțin jumătate de milion de euro, față de 820 în primele șase luni ale anului 2011. Majoritatea proprietăților (94% dintre apartamente, respectiv 75% dintre casele și vilele de lux) sunt concentrate în Capitală sau localitățile din imediata apropiere.

Într-un top al orașelor cu cele mai scumpe proprietăți rezidențiale, Bucureștiul este urmat de Brașov și Constanța, potrivit sursei citate.

Primul loc în clasamentul celor mai scumpe apartamente întocmit de imobiliare.ro este ocupat de un penthouse cu o suprafață de 303 mp utili, cu patru camere și o terasă de 330 mp care include un jacuzzi pentru șase persoane, situat la etajul patru într-un complex rezidențial exclusivist finalizat în 2008, din pădurea Băneasa.

FOTO: imobiliare.ro – București

Locuința are trei băi, finisaje de lux, încălzire în pardoseală și climatizare centralizată, iar imobilul în care se află are rezistență seismică de până la la 8 grade pe scara Richter.

FOTO: imobiliare.ro – București

Complexul are un loc de joacă pentru copii, servicii de pază permanentă, zonă de recepție pentru vizitatori și parcare exterioară pentru vizitatori. Penthouse-ul este scos la vânzare pentru trei milioane euro.

FOTO: imobiliare.ro – București

Locul doi este ocupat de un alt apartament din nordul Bucureștiului, cu 13 camere, 8 băi și 3 terase, situat la primul etaj al unui imobil din Pipera. Prețul solicitat în acest caz este de 2,25 milioane euro. Locuința este complet mobilată și utilată la standarde de lux.

Poziția a treia este ocupată tot de un penthouse, situat în zona Herăstrău. Locuința cu o suprafață utilă de 450 mp și vedere spre Parcul Herăstrău, este compusă din patru camere, patru băi și o bucătărie. Apartamentul se află la etajul 5 într-un bloc cu 6 etaje construit în 2007. Prețul solicitat pentru această proprietate este de 1,95 milioane euro.

Locul patru este ocupat de un apartament cu patru camere situat în zona Floreasca, într-un imobilul de cinci etaje. Apartamentul are patru camere, trei băi și trei balcoane și o suprafață utilă de 208 mp. Este echipat de asemenea cu videointerfon, sistem de alarmă sau jacuzzi. Prețul solicitat în acest caz ajunge la 1,35 milioane euro.

Pe locul cinci în topul celor mai scumpe apartamente scoase la vânzare în acest an se află un penthouse situat pe Șoseaua Nordului, în imediata vecinătate a Parcului Herăstrău. Locuința situată la etajul șase al unui bloc nou are 5 camere și o suprafață utilă de 475 mp. Prețul pentru care este scoasă pe piață această proprietate se ridică tot la 1,35 milioane euro.

În afara Capitalei, cel mai scump apartament scos la vânzare în acest an este în Brașov și are un preț afișat de 700.000 de euro. Unitatea ocupă trei nivele într-un imobil nou cu cinci etaje din centrul istoric al orașului. Are șase camere, patru băi și trei balcoane.

FOTO: imobiliare.ro – Brașov

La Constanța, cu 380.000 de euro poate fi cumpărat un apartament de 280 mp cu șase camere situat la ultimele două nivele într-un bloc cu zece etaje din apropierea pieței Tomis III.

„O dovadă că diferența față de Capitală este considerabilă constă în faptul că cel mai scump apartament scos la vânzare în Timișoara costă 340.000 euro.

FOTO: imobiliare.ro – Timișoara

Locuința ocupă etajul 1 într-un bloc construit înainte de 1990 situat chiar în Piața Victoriei, la kilometrul 0 al Timișoarei și se întinde pe o suprafață utilă de 240 mp, fiind formată prin unirea a două apartamente”, se arată în comunicat.

FOTO: imobiliare.ro – Timișoara

În Cluj-Napoca, cu 240.000 de euro poate fi achiziționat un apartament cu o suprafață utilă de 160 mp, desfășurat pe două nivele, compus din trei camere, o bucătărie, trei băi și o terasă. Apartamentul este situat într-un bloc nou din zona Andrei Mureșanu, iar în prețul de vânzare sunt incluse două garaje.

FOTO: imobiliare.ro – Cluj-Napoca

Ceva mai ieftine sunt apartamentele de lux din Iași, unde, la prețul de 165.000 euro poate fi găsit un penthouse cu o suprafață utilă de 165 mp, din zona Bucium.

FOTO: imobiliare.ro – Iași

Locuința are trei camere, trei balcoane și trei băi. La primul nivel sunt prezente două dormitoare, cu priveliște asupra Iașiului, fiecare cu baia proprie, 2 holuri, un balcon, iar la al doilea nivel se află salonul cu deschidere spre o terasă amplă, bucătăria, un balcon și o baie.

FOTO: imobiliare.ro – Iași

Penthouse-ul se predă complet mobilat, mobilierul fiind în cea mai mare parte din lemn masiv, iar prețul include un loc de parcare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”