GÂNDUL LIVE. Adrian Negrescu, analist economic, despre „febra” bitcoin: Trebuie să bagi niște bani pe care îți permiți să-i pierzi / Criptomonedele, „un parc de distracții”

Redactor:
Silviu Bănilă

Analistul economic Adrian Negrescu, a oferit, la GÂNDUL LIVE, cele mai utile sfaturi pentru cei tentați să investească în criptomonede, dintre care cea mai titrată este bitcoinul. Este necesară o precauție maximă, a precizat specialistul, recomandând și alte zone de investiții, precum bursa, fondurile de investiții sau aurul/argintul.

„A fost record la bitcoin, acum era la 34.000 de dolari. Poți să cumperi și alte monede digitale, confirmate pe piață ca stabile. Randamentul e bun, dar extrem de volatil. Scăderea de preț în câteva zile arată că moneda asta nu e atât de solidă pe cât se crede.

„Profituri ca din vânzarea de droguri…”

Nu are în spate un stat, băncile… Da, e o investiție mai ales pentru cei care se pricep la asemenea lucruri. Poți scoate un profit cum numai din afaceri cu droguri poți face, de 300-500%.

Marile fonduri de investiții au găsit aici o oportunitate, de aceea a crescut bitcoin. Nu mai au unde să facă bani, iar această monedă pe termen scurt îți asigură niște profituri pe termen scurt. Pe termen lung ăsta e viitorul, BLOCKCHAIN. Lucrăm foarte mult pe calculator, va duce la creșterea popularității acestor monede digitale. Dar nu trebuie să fii lacom.

„Sunt mulți hackeri care vor să profite…”

Trebuie să bagi niște bani pe care îți permiți să-i pierzi. Trebuie să fii sigur că ești capabil să accepți riscul și posibila pierdere. Pentru că poți pierde, într-adevăr, mulți bani cu moneda asta digitală.

Sunt mii de monede, pot recomanda ca stabilitate Ethereum. A crescut mai bine decât bitcoin, e mai sigură, mai ieftină, 1.000 de euro. Când investești în orice monedă trebuie să te gândești dacă în spatele ei există un ecosistem. Dacă poți să cumperi ceva cu ea sau să o vinzi. Să știi cum să investești. Sunt foarte mulți hackeri care îți iau banii, după ce ți-i investești în monedă, vei plăti comisioane foarte mari, investiția ta nu va mai renta!

Poți vedea cum pierzi sute, mii de dolari de pe o zi pe alta. Dar și poți să câștigi. Asta este esențial.

„Nu este un Caritas!”

Trebuie să fim atenți la lucrurile astea. Ca la orice investiție, trebuie să-ți iei niște marje de siguranță, să fii sigur că poți aștepta o perioadă ca banii respectivi să producă profit. Dacă te pricepi la speculă, poți folosi contracte futures. Trebuie să te gândești, să nu o faci cu ochii închiși. NU este un Caritas, care era o schemă piramidală. Aici e viitorul. Nu cumpărați doar bitcoin, ci și alte monede. Bursa de la București îți dă randamente foarte bune. Fondurile de investiții îți aduc profit. Sau investiții în aur și argint. Măcar poți face rost rapid de cash. Cu monedele digitale e puțin mai tricky, poți rămâne cu portofelul electronic gol.

„Ne vom muta în digital”

În câțiva ani o să trecem la digital. Mai mult decât atât, banii de azi vor trece în digital. Criptomonedele… Ce înseamnă? Un parc de distracții. Cu câți sunt mai mulți clienți cel care face parcul vinde mai multe jetoane. E un pașaport în alb, pe troc, pe produse și servicii. Ne vom muta cu toții în digital. Plătim cu telefonul, cu ceasul la supermarket. E esențial și în România să mergem pe digital, pentru că reduce foarte mult evaziunea fiscală”, a declarat Adrian Negrescu la GÂNDUL LIVE.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Carmen Brumă arată fabulos la 44 de ani! Și-a arătat sânii printr-o bustieră neagră
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Dialogul care îți dă fiori reci! „Crezi că e rupt?” Întrebarea Simonei Halep a primit...
Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au găsit inspectorii ANPC. Românii sunt stupefiați
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit miercuri. Dramaturg: „Dacă ar fi murit vreun manelist, s-ar fi...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Amendă de 5000 de lei pentru această greșeală banală! Mulți români obișnuiesc să facă asta
Soția lui Liviu Guță ripostează. Ce susține că a dus, de fapt, la divorțul celor...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide