GUVERNUL PONTA. Ovidiu Silaghi, noul ministru al Transporturilor, fost ministru al IMM-urilor în Guvernul Tăriceanu, „Cavaler al Ordinului Steaua Polară”

GUVERNUL PONTA. Ovidiu Silaghi, noul ministru al Transporturilor,  fost ministru al IMM-urilor în Guvernul Tăriceanu, „Cavaler al Ordinului Steaua Polară”
Ce planuri are noul ministru al Transporturilor

Ioan Ovidiu Silaghi, 50 de ani, a fost ministru al IMM-urilor, Comerț, Turism și Profesii Liberale în perioada aprilie 2007 – decembrie 2008 și europarlamentar între ianuarie 2007 și aprilie 2007.

Este președintele PNL Satu-Mare.

În CV-ul său, la decorații, Silaghi a menționat că este „Cavaler al Ordinului Steaua Polară”, decorație „conferită de Regele Suediei”, precum și premiul „International Life Award”, oferit de Camera Deputaților, Italia-Roma, în septembrie 2008.

Membru Club Rotary, din 2002

Din 2002, Ioan Ovidiu Silaghi este membru al Club Rotary. „Rotary este o organizație a oamenilor de afaceri și a reprezentanților diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate și stabileste relații de bună întelegere”, potrivit site-ului organizației din care face parte Silaghi.

În întreaga lume există aproximativ 30.000 de Cluburi Rotary, care au peste 1,2 milioane de membri.

Silaghi este membru al PNL din ianuarie 1990, unde a deținut mai multe funcții, printre care președinte al TNL Satu Mare, vicepreședinte al BPT PNL Satu Mare, iar din 2001 este președinte PNL filiala Satu Mare. A fost membru al Parlamentului European din ianuarie 2007 și până în aprilie 2007. Ovidiu Silaghi a fost deputat de Satu Mare în perioada 2004-2008 și membru în comisia de buget, finanțe și bănci, comisia pieței de capital și comisia de industrii și servicii.

A fost vicepreședinte al Comisiei pentru Control Bugetar din Parlamentul European și membru al Comisiei pentru Piața Internă și Protecția Consumatorului din Parlamentul European.

„Competențe în gestionarea IMM-urilor”

În 2008, a urmat cursuri la Institutul Diplomatic Român, iar în 2007, la Colegiul Național de Apărare, din cadrul Ministerul Apărării Naționale. În CV-ul său a menționat că are „competențe în Gestionarea și dezvoltarea între întreprinderilor mici și mijlocii”. Cunoaște limba engleză, fraceză, italiană și maghiară.

Pliante pe teme europene pentru circumscripțiile electorale din țară

Între proiectele sale, se numără „deschiderea la Bruxelles a unei reprezentanțe a Regiunii de Dezvoltare Nord – Vest, în care să fie prezenți membri ai autorităților locale și ai mediului de afaceri din zonă, care să ajute la atragerea mai multor fonduri europene”, potrivit blogului său.

Un alt obiectiv al său este legat de „Conceperea și tipărirea de materiale informative cu teme europene, de maximă utilitate (fonduri și politici europene etc), sub egida PE și distribuirea acestora în circumscripțiile electorale din țară”.

Inchide