În copilărie, Ralph Lauren se visa personaj de film. La maturitate, a devenit miliardar. „Nu poți rămâne un ponei care cunoaște un singur truc”

Publicat: 10/05/2015, 20:39

Cu mult timp înainte de a deveni un mogul al modei, pe cel mai tânăr fiu al unei familii de imigranți evrei din Bronx îl chema Ralph Lipschitz.

Ralph a crescut și a reușit să „evadeze” din sărăcia familiei sale la cinematograf, unde se visa personaj în filmele pe care le urmărea cu mare nesaț. „Se implica total în acest filme”, a declarat Michael Gross, autorul biografiei „Genuine Authentic: The Real Life of Ralph Lauren”.

„Se implica în scenele filmelor cu Gary Cooper și Cary Grant. Ralph a adus această eleganță în lumea modei”, a completat Gross.

Ralph s-a dezis de originile sale umile și în adolescență și-a schimbat numele în Lauren, după ani de zile în care fusese jignit de colegi, pentru faptul că era evreu. Ulterior, după o scurtă incursiune în armată, Lauren s-a mutat la New York, unde a început să lucreze ca vânzător pentru magazinul Brooks Brothers.

Un meci de polo călare i-a insuflat lui Ralph Lauren pasiunea pentru modă. El a creat un brand de lux, pentru clasa de lux, intitulat Polo Ralph Lauren.

Cu o diplomă de liceu și câteva cursuri de business la activ, decizia de a demara propria afacere a reprezentat unul din cei mai riscanți pași din cariera impresionantă a lui Lauren.

Următorul pas a fost crearea unor cravate colorate, într-o vreme în care norma era sobrietatea. Abordarea radicală a acestuia i-a adus mulți clienți și într-un singur an, Lauren a avut vânzări de 500.000 de dolari.

În ciuda succesului rapid, Lauren a dorit mereu să extindă compania. „Ralph nu se mulțumește cu laurii momentului”, a declarat pentru Bloomberg John Varvatos, unul dintre protejații lui Lauren. „Nu poți rămâne un ponei care cunoaște un singur truc”.

Când vine vorba de idei de design, Lauren a preferat simplitatea. El realizează haine pe care le-ar putea cu siguranță, dar care sunt în același timp potrivite pentru un star de film.

„Nu puteai să cumperi din magazine hainele purtate de Cary Grant. Nu puteai să cumperi ceea ce eu ofer astăzi”, a declarat Ralph Lauren într-un interviu din 1993.

În 1997, Lauren a listat compania Polo la bursă și deține 81,5% din acțiunile acesteia. Puștiul care se visa milionar a ajuns miliardar și astăzi, la vârsta de 75 de ani, se bucură de o viață frumoasă.

Lauren are case în Jamaica, Long Island, Bedford și Manhattan, dar și o fermă în Colorado. De asemenea, Lauren deține una din cele mai valoroase colecții de mașini din lume. „Unii colecționează obiecte de artă, eu colecționez mașini, îmi oferă o experiență total diferită”, a declarat creatorul de modă pentru Architectural Digest. „În final, te poți bucura de frumusețea designului unei mașini și de călătoria făcută la bordul ei”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
A apărut pe un „tanc” în inima Capitalei! Apariție inedită a lui David Popovici
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Ce salariu are o farmacistă de la Dr. Max sau Catena, acum, în 2024. De...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Închisoare pe viață, 10 ani fără permis. Legea care i-a speriat pe șoferii români
Marele secret al checului. Ingredientul care schimbă tot
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cum se simte acum Florin Piersic. Marele actor rămâne internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Parizienii au copt cea mai lungă baghetă din lume! Câți metri a avut?