Înainte de a ajunge în fruntea celor mai mari companii din lume, acești bărbați au făcut același lucru

Înainte de a ajunge în fruntea celor mai mari companii din lume, acești bărbați au făcut același lucru
Publicat: 27/08/2015, 17:40
Actualizat: 22/10/2016, 15:07

Vă prezentăm cinci cazuri de directori executivi de companii uriașe care au avut o carieră în armată (surse: Business Insider, Ranker):

Robert A. McDonald, directorul executiv al Proctor and Gamble (1). La doar 11 ani, McDonald i-a trimis o scrisoare guvernatorului statului Indiana pentru a-i permite să se înroleze în armată. Cererea i-a fost refuzată, dar visul tânărului de a îmbrăca uniforma s-a materializat mai târziu, după ce a absolvit prestigioasa Academie Militară WestPoint. Șeful P&G a făcut parte din 82nd Airborne Division și a ieșit din armată cu gradul de căpitan.

Daniel Akerson, directorul executiv al General Motors (2). Șeful unuia din cei mai mari producători auto din lume, Akerson a servit ca ofițer pe distrugătorul USS Dupont. Experiența l-a întărit pe șeful GM. O dată, pe când s-a plictisit să aștepte medicul în salon, Akerson și-a smuls singur tuburile din mână și a plecat acasă.

Alex Gorsky, directorul executiv al Johnson&Johnson (3). A absolvit la WestPoint și a lucrat în armată timp de șase ani, ajungând căpitan. A fost un membru al grupului de elită Army Rangers. A ajuns director la Johnson&Johnson la 51 de ani și este membru al consiliului director al IBM.

Sumner Redstone, directorul executiv al Viacom (4). După ce a absolvit la Harvard, a lucrat în Armata SUA în cel De-al Doilea Război Mondial la decodarea comunicațiilor japoneze. Astăzi, Redstone conduce imperiul media Viacom și are o avere estimată la 4,8 miliarde de dolari.

Frederick W. Smith, directorul executiv al FedEx (5). Smith este un veteran de război, decorat de mai multe ori, care a participat de două ori la Războiul din Vietnam în cadrul US Marines, prima dată ca infanterist și a doua oara ca pilot. El este considerat părintele serviciului de livrări în aceeași zi, preluat mai târziu de cel mai mare retailer online din lume, Amazon.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase