Industria auto face loc pentru un nou jucător. Cine a promis că se va aventura în segmentul electric

Industria auto face loc pentru un nou jucător. Cine a promis că se va aventura în segmentul electric
Publicat: 17/04/2018, 16:27

Chiar dacă „Evoltis” ne poate trimite cu gândul la „Avensis” (Toyota) sau „Magentis” (Kia), este cu siguranță mai elegant decât „Levorg” (denumirea folosită de Subaru în Australia). O mențiune privind brandul Evoltis a apărut într-o listă cu solicitări pentru brevete din SUA, din 26 martie, scrie autoblog.com.

Nu se știe exact dacă Evoltis va „înlocui” brandul Subaru (o măsură radicală) sau se va referi doar la divizia de mașini hibrid. Subaru va lansa un vehicul PHEV până la sfârșitul anului, utilizând tehnologia celor de la Toyota, a cărei capacități au fost demonstrate odată cu modelul Prius Prime.

Anul trecut, Subaru a precizat că mașina electrică va fi lansată în 2018, dar nu a spus dacă va fi un EV (vehicul complet electric) sau hibrid.

Subaru nu a mai oferit un hibrid în SUA de la sistarea producției modelului Crosstrek Hybrid, în 2016. De asemenea, istoria Subaru este săracă în modele electrice.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase