INFORMARE. Transgaz încheie contracte importante cu două companii în care statul își exercită controlul direct sau indirect. Ambele acte juridice însumează aproape patru milioane lei

Redactor:
Ionel Văduva
INFORMARE. Transgaz încheie contracte importante cu două companii în care statul își exercită controlul direct sau indirect. Ambele acte juridice însumează aproape patru milioane lei
Transgaz încheie contracte importante cu două companii în care statul își exercită controlul direct sau indirect

SNTGN Transgaz SA Mediaș a încheiat două acte juridice (contracte) în valoare de aproape patru milioane lei, cu societăți în care statul român își exercită controlul direct sau indirect și a căror valoare cumulată reprezintă cel puțin echivalentul în lei a 50.000 de euro, potrivit anunțului făcut de sursa citată, miercuri, 15 aprilie 2020.

Contractul 547L/din 18 martie 2020, pentru luna aprilie a.c., este încheiat cu Electrocentrale București SA (în insolvență), are o valoare estimată a actului juridic de 1.902.753,59 lei cu TVA, și vizează prestarea serviciilor lunare de transport aferent punctelor de ieșire în Sistemul Național de Transport al gazelor naturale (SNT), se arată în raportul curent Transgaz din 14 aprilie 2020.

De asemenea, în calitatea sa de Operator de Transport și de Sistem al sistemului electroenergetic național (OTS), SNTGN Transgaz SA Mediaș a încheiat un alt contract cu SNGN Romgaz SA, în calitate de Utilizator de Rețea (UR). Documentul poartă numărul 589L/18 martie 2020, pentru luna aprilie 2020, pentru prestarea serviciilor lunare de transport aferent punctelor de ieșire în SNT. De această dată, valoarea estimată a actului juridic este de 1.944.211,29 lei.

În ceea ce privește garanțiile constituite, ambele contracte stipulează la Art. 14, alin (1), că, cităm: „În vederea îndeplinirii obligaţiilor contractuale, fiecare parte va constitui în favoarea celeilalte parţi o garanţie în conformitate cu prevederile Codului reţelei”, iar la alin. (2) contractul prevede că, cităm: „În scopul îndeplinirii obligaţiei prevăzute la alin. (1) din prezentul articol OTS (n.r. – Transgaz) va face dovada ratingului de creditare”.

În plus, la alin. (3) al aceluiași capitol se specifică faptul că, cităm: „UR (n.r. – Romgaz) este exceptat de la obligaţia de a constitui garanţia financiară de plată în favoarea OTS dacă: a) face dovada unui rating de creditare, emis de una dintre agenţiile de rating agreată de OTS sau cel puţin la acelaşi nivel cu cel acordat OTS, valabil pe perioada derulării prezentului contract; b) plăteşte în avans contravaloarea serviciilor de transport.

Nu în ultimul rând, la alin. (4), semnatarii contractului au agreat că: „În situaţia în care, pe durata prezentului contract, se schimbă fie nivelul de rating acordat UR, fie agenţia agreată de OTS, UR este obligat să notifice OTS în termen de 3 zile lucrătoare de la producerea modificării şi să facă dovada îndeplinirii obligaţiilor privind garanţiile cuprinse în prezentul capitol în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data producerii modificării”.

Piața reglementată pe care se tranzacționează valorile mobiliare emise este Bursa de Valori București.

Sursă foto: Shutterstock/caracter ilustrativ

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
De ce a MURIT, de fapt, Maradona! Ce au gasit medicii in trupul sau...
Ce avere mai avea Diego Maradona, idolul pentru care banii nu contau, și cui îi...
Ce avere mai avea Diego Maradona, idolul pentru care banii nu contau, și cui îi...
CTP, în război cu Monica Pop! Se înjură ca la ușa cortului: Afirmații scelerate, de...
Diego Maradona a murit în urma unui stop cardio-respirator
Nurcile cu coronavirus, în stare avansată de descompunere, ies prin pământ din gropile comune unde...
De ce a MURIT, de fapt, Maradona! Ce au gasit medicii in trupul sau...
Ce spunea Maradona despre Hagi și Popescu. ”A fost rivalul meu”
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ULTIMA ORĂ! Se majorează pensiile cu 40%? Decizia e FINALĂ! Pensionarii sunt în lacrimi
Anunț BOMBĂ: ”Nu e nevoie de vaccin. Pandemia s-a ÎNCHEIAT”. Fostul vicepreședinte Pfizer rupe tăcerea
Preşedintele Klaus Iohannis, anunț după ședința de la Cotroceni. "Am ajuns pe un palier, iar...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este noua preferinţă a românilor în materie de locuinţe. De câţiva ani, nu mulţi,...
Zodiile pe care finalul de an nu le prinde împreună. Despărțirile vor fi cu multe...
Inchide