INS: Plecările vizitatorilor români în străinătate, în 11 luni, au ajuns la 10,6 milioane

INS: Plecările vizitatorilor români în străinătate, în 11 luni, au ajuns la 10,6 milioane
Numărul de turiști sosiți în structurile de primire turistică - hoteluri, moteluri, vile, cabane, pensiuni - a înregistrat în noiembrie 2013, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, o creștere cu 5,8%, ajungând la 579,5 mii, iar înnoptările o creștere cu 8,2 %, potrivit INS.

Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în primele 11 luni din 2013 de 10,6 milioane, în creștere cu 1,8%, comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2012, potrivit INS.

Mijloacele de  transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii români pentru plecările în  străinătate, reprezentând 77,3%  din numărul total de plecări.

Numărul de turiști sosiți în structurile de primire turistică – hoteluri, moteluri, vile, cabane, pensiuni  – a înregistrat în noiembrie 2013, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, o creștere cu 5,8%, ajungând la 579.000, iar înnoptările o creștere cu 8,2 %, potrivit INS.

Turiștii români au reprezentat în noiembrie mai mult de trei sferturi din numărul total de turiști, iar restul au fost turiști străini. Cei mai mulți turiști străini au fost din Europa (8 din zece turiști).

Durata medie a șederii în luna noiembrie a fost de 2,6 zile la turiștii români și la turiștii străini a fost de 2 zile. 

Pe de altă parte, sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna noiembrie 2013 de 525,1 mii, în  scădere cu 1,0% față de luna noiembrie 2012. Majoritatea  vizitatorilor  străini  provine  din  țări  situate în  Europa ( 93,6%). Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (33,8%), Bulgaria (27,0%), Germania (8,0%), Italia (6,7%), Polonia (4,6%) și Austria (4,1%), potrivit INS.

Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna noiembrie 2013 de 795,5 mii, în scădere cu 1,6%, comparativ cu luna noiembrie 2012. Mijloacele de  transport  rutier au fost  cele   mai  utilizate  de  vizitatorii  români   pentru  plecările   în  străinătate,  reprezentând 77,4%  din numărul total de plecări.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în 11 luni din 2013 au însumat  7,419 milioane, în creștere cu 3,1% față de cele din aceeași perioadă din 2012. Dintre ei, opt din zece au fost români.

În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primare turistică, cea mai mare pondere au  deținut-o cei din Europa (80,6% din total turiști străini).

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în primele 11 luni au însumat 18,20 milioane, în creștere cu 0,6% față de cele din perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2012.

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în 11 luni de 7,5 milioane, în creștere cu 1 % față de perioada 1 ianuarie- 30 noiembrie 2012. Majoritatea vizitatorilor străini provine din țări situate în Europa (93,8%). Din statele Uniunii Europene s-au înregistrat 58,6% din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (30,3%), Bulgaria (24,0%), Germania (9,5%), Italia (7,0%), Polonia (6,5%) și Austria (4,2%).

Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
Vestea care șochează! Fiul premierului Ludovic Orban este implicat într-un scandal URIAȘ
Lumea filmului, în doliu. Sylvester Stallone este în șoc
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
România este în topul ţărilor acuzate la CEDO. Cât plătim pentru condamnările de la CEDO
Cum ar putea România să hrănească toată Europa
Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
Colegii îi furau mereu laptele din frigider. Enervată, Naty a făcut un GEST de care...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Mihai Stoica s-a dat de gol! Unde se afla acesta, cu toate că a fost...
Ministrul Sănătăţii, anunţ şoc. Vom avea sau nu restricţii după alegeri?
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide