IPJ Sibiu: Până acum, nu a fost depusă nicio plângere sau sesizare referitoare la Cristian Sima

IPJ Sibiu: Până acum, nu a fost depusă nicio plângere sau sesizare referitoare la Cristian Sima
Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Sibiu precizează că, până în prezent, nu a fost depusă nicio plângere sau sesizare referitoare la Cristian Sima, nici din partea familiei, referitor la dispariție, și nici din partea altor persoane sau instituții care ar fi fost prejudiciate de acesta.
Publicat: 12/10/2012, 19:11
Actualizat: 28/09/2018, 16:39

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Sibiu precizează că, până în prezent, nu a fost depusă nicio plângere sau sesizare referitoare la Cristian Sima, nici din partea familiei, referitor la dispariție, și nici din partea altor persoane sau instituții care ar fi fost prejudiciate de acesta.

IPJ Sibiu mai arată, într-un comunicat remis vineri MEDIAFAX, că a cerut Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (CNVM) să comunice dacă, în urma controlului efectuat la Bursa din Sibiu, au fost constatate nereguli, dacă Sima a folosit neautorizat bani aparținând investitorilor și dacă există prejudicii financiare.

„În vederea continuării verificărilor pe care instituția noastră le-a demarat din oficiu, în baza informațiilor apărute în media, a fost adresată o solicitare oficială Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare de a ne comunica dacă, în urma controlului efectuat la bursa din Sibiu, au fost constatate nereguli. De asemenea, societății comerciale i-am solicitat să ne comunice dacă domnul Cristian S. a folosit în mod neautorizat sume de bani aparținând investitorilor sau dacă există prejudicii financiare”, se menționează în comunicat.

IPJ Sibiu mai precizează că, până în acest moment, nu a primit vreun răspuns la aceste solicitări, pentru a putea demara cercetări.

Referitor la presupusa dispariție a lui Sima, reprezentanții IPJ Sibiu precizează că, în lipsa unei reclamații, nu există temei legal pentru urmărirea națională sau internațională a acestuia.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Poliția Capitalei o caută pe mama lui Cristian Sima, pentru a o întreba dacă nu dorește să depună o sesizare legată de posibila dispariție a fiului ei.

Cristian Sima, revocat miercuri din funcțiile de președinte CA și director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat din 1 octombrie și, potrivit unor zvonuri din piața de capital, ar fi dispărut cu banii unor clienți care tranzacționau pe piețe externe printr-o firmă deținută de el.

Potrivit unor surse din piața de capital, tranzacțiile pe piețele externe au fost operate prin WBS Holding, firmă deținută de Sima și înregistrată în Insulele Virgine Britanice. O altă ipoteză vehiculată este că Sima ar fi pierdut banii mai multor clienți în urma acestor tranzacții, cu grad ridicat de risc.

Surse din piața de capital au declarat miercuri pentru MEDIAFAX că Sima a transmis la 1 octombrie un email unui director de la bursa din Sibiu în care scria că i-au fost furate laptopul, telefonul, actele și cardul bancar și cerea blocarea acestora.

Angajații Sibex au încercat de mai multe ori, fără succes, să îl contacteze pe Sima. La casa pe care Sima o are în Elveția, postul telefonic este suspendat, au menționat sursele.

Cristian Sima a fost demis miercuri de la conducerea Sibex, astfel că funcția de președinte CA a fost preluată de Paul Gabriel Miclăuș, iar poziția de director general a fost preluată de drept de Ovidiu Petru, director adjunct.

Contactat de MEDIAFAX, noul președinte CA al Sibex, Paul Gabriel Miclăuș, a declarat că revocarea lui Sima din funcție nu are legătură cu zvonurile apărute în piața de capital. Potrivit lui Miclăuș, Sima a fost înlocuit din funcție deoarece nu a fost preznt la bursă în timpul controlului efectuat de CNVM.

Autoritatea pieței de capital a început pe 1 octombrie la bursa din Sibiu.

Sima a fost acționar la WBS România până anul trecut, când a vândut acțiunile pentru a evita o incompatibilitate cu funcțiile de președinte CA și director general al Sibex.

Poliția Sibiu s-a autosesizat, în urma informațiilor apărute în presă, și a început o anchetă în cazul fostului șef al Bursei de la Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, Luciana Balteș, a precizat pentru MEDIAFAX că până joi dimineață la Poliția Sibiu nu a fost depusă nicio sesizare referitoare la Cristian Sima, nici din partea familiei acestuia, legată de dispariție, nici din partea altei persoane.

Dispariția lui Sima vine și în contextul în care SIF-urile s-au coalizat pentru a-l revoca pe acesta din funcțiile de conducere deținute la Sibex și pentru a-l trage la răspundere.

La finele lunii septembrie, pe piața de capital au existat unele zvonuri potrivit cărora Sima ar fi promis unor clienți ai firmei sale care erau și acționari ai Sibex că le va cumpăra prin intermediul Casei de Compensație și a Depozitarului Sibex titlurile deținute la bursa din Sibiu, iar ulterior va delista operatorul de piață. Acest scenariu încălca însă prevederile pieței de capital.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Ciorbă falsă de burtă cu ciuperci pleurotus. E la fel de bună ca varianta consacrată
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele