La 24 de ani a lăsat banca pentru antreprenoriat și a colindat lumea-ntreagă: Până la 30 de ani trebuie să te dezmeticești. Cred că eu am făcut-o prin călătorii

La 24 de ani a lăsat banca pentru antreprenoriat și a colindat lumea-ntreagă: Până la 30 de ani trebuie să te dezmeticești. Cred că eu am făcut-o prin călătorii
Publicat: 03/12/2016, 08:22
Actualizat: 19/03/2019, 18:03

„Mi-amintesc că acum nouă ani citeam «Dragostea durează trei ani» a Frederic Beigbeder, și acolo scria că până la 30 de ani trebuie să te dezmeticești. Cred că eu am făcut-o prin călătorii.

Am fost pasionat de călătorii încă de când eram mic, însă atunci opțiunile erau limitate. Mi-amintesc că aveam șase ani când părinții mi-au făcut cadou un atlas de geografie, și cu ajutorul lui am învățat toate capitalele lumii. Am fost chiar olimpic la geografie.

Prima excursie în afara țării am făcut-o acum zece ani la Roma, un vis de-al meu din copilărie să ajung în capitala fostului imperiu roman, un loc încărcat de istorie. A fost un vis îndeplinit care mi-a deschis apetitul pentru alte călătorii.

De atunci însă s-au schimbat multe în profilul meu de călător. La început voiam să văd tot, să bifez cât mai multe. Acum pornesc cu rucsacul în spate, de multe ori singur, și fac autostopul. Mă opresc unde simt, stau cât am nevoie pentru a înțelege un loc. Situația s-a schimbat acum doi ani când am început să fac autostopul. Eram în Munții Banatului, călătorisem prin zona Cazanele Dunării, cheile Nerei, când s-a pornit o ploaie torențială. Eu eram pe bicicletă, astfel că, până să ajung la cazare mă înnămolisem cu totul. Aveam noroi și în gură, dar eram fericit.

Mi-am început incursiunea în lumea călătoriilor cu city-break-uri, am trecut la turism de muzee și am ajuns aici. În continuare îmi place să vizitez și să merg la muzee, însă m-am schimbat.

O călătorie cu adevărat eliberatoare pentru mine a fost Vietna­mul, unde am plecat împreună cu trei prieteni cu rucsacul în spate, fără itinerariu. Era ziua de Crăciun când am plecat din București, de la -10 grade, și am ajuns la Moscova la -20 de grade, unde am avut escală. Aveam două perechi de orice pe mine. Apoi, când am aterizat în Saigon erau deja 33 de grade. Am fost întâmpinat de milioane de scutere, de o țară cu totul diferită de orice văzusem eu până atunci. A fost o experiență umană care m-a schimbat definitiv. De altfel, în Vietnam ne-am separat în două grupuri, pentru că ne doream alt­ceva de la această experiență. Mi-amintesc și acum că era ziua mea, pe 4 ianuarie, și eu eram pe o insulă pustie, fără niciun itinerar. Am pornit apoi într-o incursiune într-o țară complet diferită de la nord la sud. Esența Vietnamului este Hoi-An-ul, însă dacă ar fi să aleg o experiență care m-a cucerit pe mine, aș menționa parcul natural Phong Nha Ke Bang, care cuprinde una dintre cele mai mari peșteri din lume. Este un parc complet împădurit, însă 100% din calcar. Dacă ar fi să replic, aș spune că seamănă cu cele din Apuseni, însă la un cu totul alt nivel. Sau este un Ha Long Bay, însă în interiorul continentului. Am mers prin junglă cu șerpași și doi ghizi, am îmbrăcat uniforme militare și bocanci de armată care au un sistem bun de scurgere, am traversat râuri și am înotat prin peșteri într-o apă cu o temperatură de -5 grade”.

Citește continuarea pe Ziarul Financiar

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția