• Publicat:
Financiar

Legea de aprobare a OUG pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, adoptată în Senat. Când va avea loc prima extragere

Legea de aprobare a OUG pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, adoptată în Senat. Când va avea loc prima extragere
Legea de aprobare a OUG pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, adoptată în Senat

Ordonanța prevede că bonurile fiscale participante la loterie trebuie depuse direct la sediile administrațiilor financiare din întreaga țară, iar cumpărătorii pot refuza să achite bunul achiziționat dacă agentul economic refuză să emită bon fiscal.

La Loteria bonurilor fiscale pot participa persoane de toate vârstele și se vor efectua extrageri a două valori, respectiv un număr din intervalul 1 – 999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului, și data emiterii bonului.

Prima extragere ocazională va avea loc pe data de 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paște).

Extragerile lunare vor fi organizate în prima duminică după data de 15 a lunii, în timp ce extragerile ocazionale (de exemplu de Paște sau Crăciun) vor fi stabilite prin ordin al ministrului Finanțelor Publice și publicate în Monitorul Oficial.

Pot fi înscrise la extragere bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum și cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.

Ordonanța, aprobată de Senat cu 107 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și o abținere, va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz.

Inchide