Maria Grapini: Guvernul nu înțelege perfect problemele mediului de afaceri,uneori parcă merg pe contrasens

Maria Grapini: Guvernul nu înțelege perfect problemele mediului de afaceri,uneori parcă merg pe contrasens
Publicat: 24/09/2013, 16:52
Actualizat: 24/09/2013, 16:52

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Afaceri și Turism, Maria Grapini,a declarat la conferința Mediafax talks about SME’s că problemele mediului de afaceri nu sunt înțelese perfect la nivelul Executivului și că uneori are impresia „că merge pe contrasens” când prezintă în Guvern dificultățile firmelor, informează Mediafax.

„Nu se înțeleg perfect problemele mediului de afaceri la nivelul Guvernului. Am impresia uneori că merg pe contrasens când mă duc cu anumite lucruri preluate din mediul privat, dar asta este problema mea. De aceea mi-aș fi dorit ca mai mulți oamnei de afaceri să-și asume acest risc și să fie dispuși să-și bage în acest malaxor întreaga carieră. M-am dus în sistemul public cu dorința de încerca sa transmit în Executiv problema reală din mediul economic”, a spus Grapini.

Ea a reiterat ideea că în mediul public este mult mai greu de pus în practică anumite decizii decât în mediul privat, în special din cauza barierelor birocratice.

„Birocrație este peste tot în lume, dar din nefericire, după opt luni de la intrarea mea în sectorul public, pot să spun că operăm cu oameni insuficient de bine pregătiți și mă refer la cei care întocmesc documente, nu ministrul face documentele, el face politici publice. Asta e diferența dintre eficiența instituțiile publice de la noi și altele din alte țări”, a spus Grapini.

Pe de altă parte ministrul a precizat că există deficiențe și în mediul de afaceri, deoarece sunt mulți oameni nepregătiți, care au început afaceri și au devenit „blocatori” în mediul privat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase