Mazăre a mers în Elveția ca să discute cu investitori străini despre preluarea Cazinoului din Constanța

Mazăre a mers în Elveția ca să discute cu investitori străini despre preluarea Cazinoului din Constanța
Publicat: 03/02/2014, 17:49
Actualizat: 09/02/2019, 01:03

Primarul Constanței, Radu Mazăre, spune că a mers în Elveția unde s-a întâlnit cu investitori străini pentru a discuta despre preluarea Cazinoului din oraș, menționând că dacă această variantă nu va reuși, clădirea va fi reabilitată cu fonduri europene, „văduvind alte proiecte”.

„V-am spus că plec în Elveția ca să mă întâlnesc cu un grup de investitori pentru Cazinou. Și am și fost la Lugano, unde am rămas plăcut impresionat de ceea ce am văzut. Lângă Lugano este o enclavă italiană unde trăiesc 2.700 de oameni în interiorul Elveției, este exact vizavi de Lugano, pe lacul Lugano, unde este cel mai mare cazinou din Europa. Când am fost eu, într-o vineri seară, să-l vizitez se jucau 26 de milioane de euro. Am discutat cu managerul, care este fostul manager al cazinoului de la Veneția, și Veneția are un cazinou și o lege specială pentru cazinou pentru perioada când nu este turistică. În Italia fiecare cazinou are câte o lege specială a lui, cu scutiri de taxe pentru a stimula activitatea turistică de acolo”, a declarat Radu Mazăre, luni, după ședința Consiliului Local Constanța.

El a spus că, în urma vizitei în Elveția, a înțeles mai bine cum funcționează această afacere și este nevoie de mai mulți factori pentru ca lucrurile să meargă bine.

„Am discutat cu mai multă lume pentru că funcționarea unui cazinou, acum am înțeles eu nefiind jucător, este o chestiune destul de complexă. Spre exemplu sunt firme specializate care aduc mari jucători. Discutam cu cei care aduc clienți și îmi spuneau că cel care joacă 50.000 pe seară e mic, mare jucător înseamnă cel care joacă jumătate de milion, un milion pe seară. Cred că această industrie ar putea să funcționeze și în Constanța și cred că ar fi benefic pentru clădirea Cazinoului și pentru turismul și hotelurile de aici. Povestea e destul de complexă spre să reușesc să o pun la cale”, a spus Mazăre.

Mazăre a spus însă că dacă nu va reuși să-i convingă pe investitorii străini să vină la Constanța, Cazinoul va fi reabilitat cu fonduri europene, caz în care nu va putea avea „o activitate productivă”.

„Este și varianta cu fondurile europene. Sigur că dacă nu reușim cu investitorii atunci reparăm clădirea cu fondurile europene văduvind alte proiecte. Dar dacă îl reparăm cu fonduri europene, nu va mai funcționa niciodată ca și cazinou că nu are voie, conform reglementărilor europene, nu are voie să facă o activitate productivă”, a explicat primarul Constanței.

Întrebat dacă a jucat la cazinoul din Elveția, Mazăre a negat, precizând că a făcut o impresie bună datorită costumației sale, cei de acolo crezând că el este un jucător dispus să cheltuiască milioane de euro.

„Nu îmi place să joc. Dar e adevărat că eram îmbrăcat cu cizme până la genunchi, cu pantaloni bufanți , sacou colorat și toată lumea de jur împrejurul meu, managerul, cei care aduc jucători se uitau de ziceai că aș fi fost cine știe ce mare barosan, ori am venit să joc milioane, ori vin să le cumpăr cazinoul”, a spus Radu Mazăre.

Primarul Constanței a anunțat, în anul 2011, că intenționează să vândă Cazinoul după ce firma care îl concesionase pe o perioadă de 49 de ani și care anunțase investiții de aproximativ 15 milioane de euro pentru reabilitarea și modernizarea monumentului a renunțat la acest proiect din cauza crizei economice.

După câteva luni, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului din acea perioadă, a anunțat că dorește să preia Cazinoul pentru a-l reabilita, iar acest lucru s-a întâmplat.

În luna septembrie a anului trecut, Mazăre a spus că dorește organizarea unei licitații internaționale pentru a vinde Cazinoul, iar după două luni a anunțat că intenționează realizarea unui parteneriat public-privat cu o firmă interesată de reabilitatea acestui monument și de folosirea acestuia pentru jocurile de noroc.

În luna februarie 2013, Mazăre a anunțat că acest monument urmează să fie reabilitat cu fonduri europene.

În martie 2013, președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a anunțat că a fost aprobată finanțarea pentru reabilitarea cazinoului, lucrările urmând să fie realizate cu fonduri europene, valoarea investiției ridicându-se la aproximativ zece milioane de euro. În prezent, autoritățile locale lucrează la realizarea documentației pentru accesarea fondurilor europene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Hailey Bieber este însărcinată cu primul copil! Anunțul emoționat făcut de Justin Bieber | Foto
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Apare un NOU buletin de identitate. Decizie doar pentru cei cu telefon mobil
Veste proastă pentru mulți români. Nu mai pot merge în vacanță aici
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Țările care ar putea recunoaște statul palestinian în următoarele săptămâni