”Meciul” în care Franța s-a impus deja în fața Portugaliei

''Meciul'' în care Franța s-a impus deja în fața Portugaliei
Publicat: 10/07/2016, 13:30

Portugalia o va întâlni în această seară în finala Euro 2016 pe naționala Franței.

Organizarea Euro 2016 a avut un impact pozitiv semnificativ asupra economiei franceze, aducând un câștig estimat de 1,266 miliarde de euro doar de la actorii străini, potrivit unui studiu al Centrului Dreptului și Economiei Sportului (CDES).

Analiza, descrisă de La Tribune ca fiind una foarte generoasă, subliniază că suporterii care se vor deplasa pentru a acest eveniment vor fi sursa unei activități economice adiționale semnificative în al doilea trimestru din 2016. Evenimentul va aduce, de asemenea, venituri fiscale directe de 180 de milioane de euro. Spectatorii care vin din alte țări vor avea cea mai mare contribuție la aceste încasări

Franța are un PIB per capita de 38.462 de euro si un salariu minim de 1,457 euro pe lună, potrivit Eurostat. Rata șomajului este în Franța de aproximativ 10,5%. Portugalia are un PIB per capita de 19,666 euro si un salariu minim de 589 euro pe lună. Rata șomajului este de 13%.

În total, spectatorii străini și francezi de pe stadioane vor genera o activitate economică de 842 de milioane de euro. Aceste calcule iau în considerare un grad de umplere a stadioanelor de 95% și atragerea a 2,4 milioane de spectatori cumulat. Institutul prevede, de asemenea, cheltuieli medii de 353 de euro.

În ceea ce privește spectatorii din zonele speciale pentru fani, CDES a evaluat activitatea totală la 352 de milioane de euro pe durata evenimentului. Suma ia în calcul o rată de umplere de 65%, adică participarea a 6,5 milioane de persoane. În acest segment, cheltuiala medie este de 108 euro. Activitatea adițională este bine-venită pentru Franța, o economie care, la șapte ani de la marea criză financiară, nu reușește să treacă într-o treaptă superioară de creștere. Din 2008 până acum cel mai dinamic avans al PIB-ului a fost de 2%, în 2011.

De mult timp președintele François Hollande se străduiește să-i convingă pe francezi că economia lor își revine. Aceasta nu s-a văzut până acum în cifre deoarece a fost prea „timidă”. Partea proastă este că cifrele ministerului muncii arată că o mare parte din scădere s-a datorat persoanelor care nu și-au actualizat statutul de șomer. Acestea nu au fost luate în considerare la calcularea numărului de șomeri.

Eșecurile economice l-au făcut pe Hollande cel mai nepopular președinte francez. În ultimele zile guvernul său a avut pe cap mii de demonstranți care au pro­testat contra schim­bării codului muncii.
În Franța se pare că guvernul a ob­ținut o mică victorie în lupta cu încă­pățânata boală a șomajului. Numă­rul persoanelor care cer ajutoare de șomaj s-a redus cu 60.000 în martie. Aceasta după ce în luna anterioară șomajul a crescut, stabilind nou record, potrivit Euronews.

La un an de la ieșirea din progra­mul internațional de bailout, Portu­galia a început să ram­bur­seze anticipat împrumutul luat de la FMI, iar investitorii pare că și-au recăpătat încrederea în economia por­tu­ghe­ză. Sincronizarea este perfectă pen­tru poli­ticieni, care scot acum la înain­tare un întreg arsenal de promisiuni pentru alegerile par­lamentare din toamnă, vorbind despre re­duceri de taxe și creșteri de salarii unei popu­lații sărăcite de măsurile de austeritate luate în ultimii ani.

Citește în continuare pe zf.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern