Mergi la un interviu de angajare și ești întrebat care sunt punctele slabe ale companiei. Cum răspunzi ca să obții jobul

Mergi la un interviu de angajare și ești întrebat care sunt punctele slabe ale companiei. Cum răspunzi ca să obții jobul
Publicat: 12/08/2014, 18:22
Actualizat: 20/03/2019, 16:47

Fie că este vorba despre un job în retail sau într-o bancă, românii care se află în căutarea unui loc de muncă și urmează să se prezinte la un interviu de angajare trebuie să fie foarte atenți la întrebările puse de recruiteri. Acestea par de multe ori banale, dar ajung să le dea adevărate bătăi de cap celor aflați la un pas de slujba mult dorită.

„Care sunt, după părerea ta, punctele slabe ale companiei noastre? Ce ai face pentru a le remedia?” – este una dintre întrebările cele mai dificile cu care se confruntă candidații care se prenzintă la interviul de angajare.

La prima vedere, întrebarea pare că ar testa doar spontaneitatea și sinceritatea persoanei aflate în fața angajatorului, dar nu este deloc așa. Ea este pusă special pentru a vedea dacă un candidat este pregătit și dacă are așa-numitul „simț al afacerii”, spun specialiștii în Resurse Umane contactați de gândul.

„Această întrebare sondează cât de mult cunoaște candidatul sectorul de activitate, de care dispune, dar și spontaneitatea sa. Mergi la interviu în retail? Vizitează un magazin al mărcii respective și privește în jurul tău cu ochii expertului. Vrei să te angajezi într-o bancă? Intră într-o sucursală și vezi cum sunt tratați clienții”, explică pentru gândul Raluca Pârvu, business manager BPI Group.

„Sigur, nu se poate face acest lucru pentru orice tip de job, dar angajatorul va aprecia un candidat care și-a dat silința măcar să arunce o privire la site-ul web al companiei sau să afle câte ceva despre ea din piață”, adaugă Pârvu.

Răspunsul pe care îl oferă candidatul angajatorului trebuie să fie formulat cu multă grijă. „Cu siguranță însă, nu cădeți în capcana de a spune angajatorului că produsele lui nu sunt bune de nimic, că nimic nu e atrăgător”, atenționează business managerul BPI Group.

Este mai bine astfel să oferi sugestii pentru unele îmbunătățiri care se pot face, pe baza documentării făcute înainte de interviu.

„Răspundul trebuie formulat cu grijă, Aș pune accent pe lucrurile care pot fi îmbunătățite, atâta vreme cât compania respectivă este destul de vizibilă și ne putem informa din piață despre ea”, explică pentru gândul Corina Diaconu, ABC Human Capital.

Diaconu ne oferă și un exemplu. „Dacă discutăm despre un post în departamentul de PR și comunicare sau în cel de marketing, ne putem lega ușor de lucrurile care se pot îmbunătăți – o comunicare externă mai bună, un nou site, schimbarea logo-ului, o campanie de rebranding”, conchide ea.

Ați fost recent la un interviu de angajare? Povestiți-ne experiența dumneavoastră pe adresa de e-mail [email protected] sau pe pagina de Facebook Gândul Financiar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun