Ministerul Economiei s-a întâlnit din nou cu oficialii Roman Copper, după ce negocierile cu compania câștigătoare a licitației pentru Cupru Min au eșuat

Ministerul Economiei s-a întâlnit din nou cu oficialii Roman Copper, după ce negocierile cu compania câștigătoare a licitației pentru Cupru Min au eșuat
Publicat: 26/04/2012, 21:14
Actualizat: 26/04/2012, 21:16

Reprezentanții Ministerului Economiei și ai Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) au avut marți o întrevedere cu reprezentanții Roman Copper, firma canadiană care a câștigat licitația pentru Cupru Min Abrud, dar cu care statul nu a încheiat un acord, după ce negocierile au eșuat în urmă cu 11 zile.

„În spiritul transparenței și al deschiderii manifestate pe tot parcursul procesului de privatizare a companiei Cupru Min, Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, alături de Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI), anunță că astăzi, 17 februarie a.c., a avut loc o întâlnire la sediul OPSPI între reprezentanții companiei Roman Copper și cei ai Ministerului și Oficiului”, se arată într-un comunicat al MECMA.

Întâlnirea a avut loc la solicitarea publică a companiei Roman Copper, făcută Guvernului în cursul săptămânii trecute, precizează comunicatul.

„MECMA, prin OPSPI, va continua procedura de privatizare a societății Cupru Min, conform legislației în vigoare. Conducerea Cupru Min a început demersurile pentru obținerea autorizației de mediu și continuarea activității, pe termen scurt obiectivul principal al MECMA fiind asigurarea locurilor de munca la Roșia Poieni”, mai relevă comunicatul.

Firma canadiană Roman Copper a câștigat licitația pentru preluarea pachetului integral de acțiuni al Cupru Min, la prețul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste prețul de pornire a licitației, de 57,3 milioane euro.

Termenul de semnare a contractului a expirat vineri, 6 aprilie, dar firma canadiană a refuzat să depună într-un cont bancar o garanție pentru investițiile de mediu, să achite în maximum o lună de la avizul Consiliul Concurenței prețul pentru acțiuni și să accepte publicarea documentului de privatizare, asftel că acordul nu a fost semnat.

Statul român a anunțat pe 6 aprilie, la expirarea termenului limită pentru privatizarea Cupru Min Abrud, că va relua licitația pentru vânzarea Cupru Min, după eșecul negocierilor cu firma canadiană Roman Copper.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a anunțat vineri seara, la finalul negocierilor, că partea română a cerut firmei canadiene să constituie un depozit colateral de 32,27 milioane euro pentru a garanta astfel realizarea investițiilor de mediu, să plătească suma pentru acțiuni, de 200,7 milioane euro, în termen de 30 zile de la obținerea avizului Consiliului Concurenței și autorizației integrate de mediu-ambele fiind condiții suspensive în contract. De asemenea, partea română a cerut publicarea imediată a contactului de privatizare.

Ulterior, la 75 de ore de la finalizarea fără succes a negocierilor, Roman Copper a anunțat că este pregătită să respecte condițiile guvernului pentru Cupru Min, solicitând public o întrevedere cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu și cu ministrul Economiei Lucian Bode pentru a clarifica circumstanțele și „aparentele neînțelegeri” apărute pe parcursul negocierilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...