Ministrul Economiei anunță când va avea loc lansarea programului Start-up Nation în 2020

Redactor:
Elena Crangasu
Ministrul Economiei anunță când va avea loc lansarea programului Start-up Nation în 2020
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a afirmat, în răspunsul unei interpelări adresate de către deputatul PNL Sorin Bumb, că programul Start-Up Nation ar putea fi lansat în primul trimestru al anului 2020.

„Vă informăm că faptul că preconizăm lansarea programului Start-Up Natrion Romania în primul trimestru al 2020, după parcurgerea tuturor etapelor procedurale”, i-a răspuns ministrul Economiei, Virgil Popescu, liberalului.

Deputatul PNL Sorin Bumb a adresat o interpelare, în luna decembrie, referitoare la noua ediție a programului de finanțare Start-Up Nation.

„Vă rog să-mi comunicați dacă pentru anul 2020 se are în vedere lansarea unei noi ediții a programului de finanțare nerambursabilă pentru firme Start-Up Natipon, precum și dacă vor exista modificări importantre față de criteriile de până acum de selecție a proiectelor finanțate”, a scris liberalul.

În replică, Virgil Popescu i-a transmis acestuia că Ministerul se va asigura că demersurile pentru program se vor derula în cele mai bune condiții.

„Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru IMM acordă ajutoare de minimis în conformitate cu prevederile Legii nr. 364/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii. Vă informăm că vom întreprinde toate demersurile ca Programul Start-Up Nation Romania să se deruleze în cele mai bune condiții, după aprobarea Legii bugetului de stat și alocarea creditelor de angajament și bugetare necesare implementării schemelor de minimis prevăzute în cadrul programelor naționale”, a explicat acesta.

Totodată, Virgil Popescu a specificat că există un Comitet Consultativ pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii care se ocupă cu identificarea problemelor.

„De asemenea, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri organizează anual, prin Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru IMM, un Comitet Consultativ pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Comitetul este organizat în vederea identificării și dezbaterii problemelor din sectorul IMM, pentru elaborarea de recomandări necesare dezvoltării sectorului IMM, având rol consultativ în aprobarea programelor și măsurilor de stimulare a înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii”, a mai spus ministrul.

El a explicat că procedurile de implementare ale acestor programe vor fi postate în dezbatere publică.

„În cadrul acestui Comitet Consultativ, din care fac parte toate organizațiile guvernamentale și non-guvernamentale relevante implicate în sprijinirea înființării și dezvoltării IMM, se propun și se supun la vot atât procedurile de implementare ale programelor ce urmează a fi implementate, cât și grilele de punctaj aferente înscrierilor on-line, în funcție de strategia de dezvoltare a IMM, precum și a priorităților de dezvoltare a economiei. Aceste grile vor fi postate transparent în dezbatere publică anterior întrunirii CCDIMM în așa fel încât să poată fi analizarte și centralizate toate propunerile de modificări primite din partea mediului de afaceri”, a conchis minsitrul.

VIDEO ŞOC | Ce fac aceste asistente dintr-un spital COVID: ”Batjocoresc morţii”. Şefii spitalului au...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
Este oficial! Capitala intră în scenariul roșu. Ce s-a decis în cadrul ședintei de azi....
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Patrick Cioaca nu mai exista. Ce s-a ales de baiatul Elodiei si al lui Cristian...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
Traian Băsescu, scos din sărite: ”Măi dobitocule! Marş afară javră mincinoasă”. Cine i-a provocat această...
BOMBĂ! Ce se va întâmpla cu 3 zile înainte de Ajunul Crăciunului 2020. Predicțiile femeii...
Țara care SE ÎNCHIDE COMPLET! Mesajul șocant al Guvernului acestei țări
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ziaristul care s-a luptat cu presa, detectivii particulari, izolarea, ameninţările şi cu un colos financiar...
Inchide