Ministrul Teodorovici despre fondurile UE și noul acord la „Mediafax Talks about European Funds”

Ministrul Teodorovici despre fondurile UE și noul acord la Mediafax Talks about European Funds
Publicat: 19/03/2014, 17:16
Actualizat: 25/03/2019, 22:50

La conferința organizată de Agenția Mediafax la hotelul InterContinental, sala Fortuna, de la ora 09.30, alături de ministrul Eugen TEODOROVICI, vor mai participa ca lectori Adrian VASILESCU – Consilier al Guvernatorului Băncii Naționale, Marius RADU – Coordonator Fonduri UE, Unicredit Țiriac Bank și Dan BARNA – Managing Partner, Structural Consulting Group.

Fondurile europene se află din nou la start, România fiind în stadiul de finalizare a Acordului de parteneriat pentru exercițiul financiar 2014-2020. Prin această conferință, Mediafax își propune nu numai să intermedieze relația dintre autoritÇŽți și cei implicați în accesarea fondurilor europene, ci și să ofere informații relevante atât publicului, cât și companiilor aplicante la fonduri UE, venind astfel în sprijinul acestora.

Astfel, în cadrul conferinței „Mediafax Talks about European Funds” vor fi supuse dezbaterii teme precum: bilanțul accesării fondurilor europene 2007-2013 și fondurile din exercițiul financiar precedent care mai pot fi folosite până la sfârșitul anului 2015, Acordul de parteneriat pentru perioada 2014-2020, direcțiile indicate de Uniunea Europeană pentru acordarea mai multor fonduri, proiectele suplimentare majore pe care Guvernul vrea să le lanseze, dar și măsurile interne care vor fi luate de Ministerul Fondurilor Europene, inclusiv restructurarea autorităților de management și trecerea lor de la ministerele de profil la Ministerul Fondurilor Europene, precum și evaluarea și salarizarea funcționarilor care lucrează cu fonduri UE.

Alte teme de discuție vizează rolul băncilor în obținerea fondurilor europene, simplificarea traseului documentelor financiare, asigurarea fluxurilor de bani și proceduri de achiziții în proiectele cu fonduri europene.

De asemenea, aplicanții la fonduri UE vor avea prilejul să își prezinte problemele pe care le-au întâmpinat, lectorii încercând să găsească soluții legislative și practice pentru rezolvarea lor.

Conferința va fi moderată de Cristian DIMITRIU, Director Editorial Mediafax Group. Partener principal este Uncredit Țiriac Bank.

Mai multe detalii, agenda evenimentului „Mediafax Talks about European Funds” și înscrierile pentru participare le puteți găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/category/european-funds

Mediafax este cel mai mare furnizor de informație generală și de afaceri din România. Înființată în 1991, compania Mediafax face parte din Mediafax Group și are peste 2.000 de clienți din mass-media, sectorul public și cel de afaceri. Printre produsele și serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de știri și fotografie de presă, servicii de monitorizare de presă și de distribuție de comunicate de presă, conținut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct și consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro. Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informațiilor de afaceri oferite zilnic companiilor și presei. Prin seria de conferințe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziție un forum de dezbatere despre subiecte și probleme arzătoare, precum și o modalitate de dialog cu autoritățile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău au trecut la următoarea etapă a relației. Vedeta, în culmea...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii