• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

Mitt Romney promite milioane de locuri de muncă, dacă va deveni președinte al SUA

Mitt Romney promite milioane de locuri de muncă, dacă va deveni președinte al SUA
Mitt Romney, candidatul republican la președinția SUA, a promis că, dacă va fi ales, va crea milioane de locuri de muncă, cerându-le alegătorilor "să întoarcă pagina" după mandatul președintelui democrat Barack Obama.

Mitt Romney, candidatul republican la președinția SUA, a promis că, dacă va fi ales, va crea milioane de locuri de muncă, cerându-le alegătorilor „să întoarcă pagina” după mandatul președintelui democrat Barack Obama, informează Mediafax, citând AFP.

Romney a criticat dur bilanțul mandatului lui Barack Obama, pledând pentru „renașterea visului american”.

Însă învestirea oficială a lui Romney în funcția de candidat republican la președinție a fost eclipsată de un eveniment neprevăzut – prestația incoerentă a actorului Cint Eastwood, în vârstă de 82 de ani. Actorul a încercat să realizeze un discurs imaginar, de circa 30 de minute, cu un scaun gol pe care ar fi stat Barack Obama, numindu-l de câteva ori „nebun” pe președintele SUA. De multe ori, discursul lui Eastwood a fost de neînțeles.

Barack Obama a ironizat pe Twitter prestația lui Eastwood: „Scaunul este ocupat”.

Discursul lui Romney s-a axat preponderent pe economie. „America are nevoie de locuri de muncă, de multe locuri de muncă”, a spus Romney, promițând crearea a 12 milioane de locuri de muncă, în cadrul unui plan cu cinci etape.

Romney le-a promis americanilor că, până în 2020, Statele Unite vor fi independente din punct de vedere energetic.

Romney a oferit detalii despre copilăria sa din statul Michigan și despre apartenența la secta mormonilor.

„Mi-ar fi plăcut ca președintele Barack Obama să fi reușit, pentru că ar fi reușit America. Dar promisiunile sale au fost înlocuite de dezamăgire și de divizare”, a spus Romney.

Inchide