Mugur Isărescu, chemat în Comisia economică a Senatului ca să dea explicații legate de IFN-uri și de „dobânzile aberante de 7-8.000 %

Mugur Isărescu, chemat în Comisia economică a Senatului ca să dea explicații legate de IFN-uri și de dobânzile aberante de 7-8.000 %
Publicat: 14/09/2017, 18:35
Actualizat: 26/03/2019, 10:00

Senatorul Daniel Zamfir a precizat că invitația a fost trimisă vineri lui Mugur Isărescu, întâlnirea membrilor Comisiei cu guvernatorul BNR fiind programată pentru marți, la ora 13, cu mai multe teme care vor fi abordate.

„Cel mai important lucru este cel referitor la supravegherea BNR a activității instituțiilor financiare nebancare. Ani de zile BNR a spus că nu are pârghii asupra acestor societăți financiare nebancare. În urmă cu trei săptămâni, am constatat că Banca Națională a putut să intervină. A stopat aceste practici incorecte ale instituțiilor de credit nebancare, iar întrebarea pe care aș pune-o domnului Isărescu este de ce nu a intervenit în toată această perioadă, a lăsat ani de zile aceste IFN să practice niște dobânzi absolut aberante, ajungând până la 7-8.000 % și a intervenit acum. Este o întrebare simplă, logică, de bun simț”, a declarat Daniel Zamfir.

El a precizat că are deja elaborat un proiect de lege menit să reglementeze funcționarea IFN-urilor și vrea să afle și opinia Băncii Naționale față de măsurile preconizate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase