Nicușor Dan anunță că desființarea companiilor municipale intră în linie dreaptă: „Fără să mai treacă prin companii, prețul serviciului se va diminua considerabil”

Nicușor Dan anunță că desființarea companiilor municipale intră în linie dreaptă: „Fără să mai treacă prin companii, prețul serviciului se va diminua considerabil”
Publicat: 28/12/2020, 15:02

Primarul general, Nicușor Dan, explică, pe Facebook, care sunt etapele de desființare a celor peste 20 de companii municipale înființate de Gabriela Firea. Anunțul este publicat pe rețeaua de socializare luni, cu câteva ore înainte de ședința Consiliului General al Muncipiului București în care se va decide înființarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale.

În ultima ședință de Consiliu General, spune Nicușor Dan, a fost schimbată componența adunărilor generale ale companiilor. La începutul anului, noile adunări generale vor numi noile consilii de administrație, iar noile consilii de administrație, noii manageri. Consiliul General a numit, de asemenea, o comisie specială pentru desființarea companiilor.

Nicușor Dan: Am început să întrerupem contractele de servicii prestate de companii către primărie și să le înlocuim cu contracte prin achiziții publice

„Am promis și vom desființa companiile municipale înființate de Gabriela Firea, care au dus la o risipă incredibilă de bani publici. Procesul de desființare are mai multe etape”, scrie edilul Capitalei pe Facebook.

Majoritatea companiilor vor rămâne fără activitate și vor fi lichidate, iar activele vor fi preluate de municipalitate

Primarul general spune că municipalitatea a început să întrerupă contractele de servicii prestate de companii către primărie și să le înlocuiască cu contracte prin achiziții publice, astfel încât serviciile să nu fie afectate. Pentru companiile care au delegat serviciul public (de exemplu, compania de dezinsecție) procesul de trecere de la companie la operatori privați va fi însoțit de o hotărâre a Consiliului General de încetare a delegării.

Potrivit primarului, rămase fără contractele cu primăria, majoritatea companiilor vor rămâne fără activitate și acestea vor fi lichidate, municipalitatea preluând activele. Există câteva nuclee care funcționează profitabil, independent de contractele cu primăria (de exemplu, echipa care face proiecte pentru autorizarea ISU), iar acestea vor fi menținute ca atare, spune el.

Primarul general explică ce se va întâmpla cu angajații companiilor municipale lichidate

„Parte din angajații companiilor vor fi transferați către administrațiile publice care vor prelua serviciul (de exemplu, operatorii serviciului de parcare, managementul traficului, paznici, etc.). Fără să mai treacă prin companii, prețul serviciului se va diminua considerabil. Comisia specială a Consiliului General va evalua funcționarea fiecărui colectiv și va propune Consiliului General relocarea angajaților”, adaugă Nicușor Dan.

Înfiinţarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a convocat ședința Consiliului General al Muncipiului București, luni, începând cu ora 19.00, la sediul PMB, pentru a fi votate mai multe proiecte, printre care și înființarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Generale, în contextul situaţiei generate de răspândirea virusului SARS CoV-2, consilierii vor avea la dispoziţie mai multe săli, iar pentru proiectele care presupun vot secret aceştia vor fi chemaţi, pe rând, în sala de şedinţă, pentru ridicarea buletinelor de vot.

Ordinea de zi a şedinţei este următoarea:

* Proiect de hotărâre pentru completarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 401/21.12.2020 privind înfiinţarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale. Iniţiator – primarul general al Municipiului Bucureşti.

* Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în Adunarea Generală a Acţionarilor a Societăţii de Transport Bucureşti STB SA.

* Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti, prin CGMB, în AGA a societăţii pe acţiuni Compania Municipală Cimitire Bucureşti SA.

* Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti, prin CGMB, în AGA a societăţii pe acţiuni Compania Municipală Medicală Bucureşti SA.

* Proiect de hotărâre pentru completarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 421/21.12.2020 privind desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti, prin CGMB, în AGA a societăţii pe acţiuni Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”