O nouă televiziune de business se va lansa în România

O nouă televiziune de business se va lansa în România
Publicat: 28/04/2015, 13:42

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat, în ședința de marți, o solicitare a societății M&M Channel SRL din București de acordare a unor licențe pentru difuzarea prin satelit și prin rețele de comunicații electronice a televiziunii Money News.

În urma analizării proiectului, CNA a decis cu unanimitatea voturilor membrilor prezenți la ședința de marți (Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu și Răsvan Popescu) să acorde licențele pentru televiziunea Money News.

Asociații societății M&M Channel SRL sunt Triumf Construct SA (90%) și Mihaela-Anca Basarab (10%). Mihaela-Anca Basarab este și administrator al societății M&M Channel SRL. Totodată, acționarii Triumf Construct SA sunt Mohammad Murad (99,987%) și Elena Păun (0,013%), potrivit informațiilor prezentate în ședința de marți a CNA.

Televiziunea Money News va avea un profil tematic (business-economic) și va difuza programe de informare (57,6%), dar și programe educative și culturale (21,4%), programe de divertisment (1%), publicitate (18%) și teleshopping (2%).

Printre emisiunile care vor fi difuzate de Money News se numără „Early News”, „Early Business”, „Money News”, „Business Break”, „Cont Curent”, „Economia Altfel”, „Înțelege piața”, „Europa”, „Întreprinzător”, „Ora de business”, „Cafeneaua politică”, „90 de minute”, „Pentru weekend”, conform dosarului depus la CNA.

Studiourile televiziunii Money News vor fi într-un imobil din Calea Floreasca din București.

Potrivit informațiilor prezentate în ședința de marți a CNA, investiția inițială în proiect este de circa 5 milioane de euro. Investiția aparține finanțatorului (Mohammad Murad), care va pune la dispoziția Money News dotările tehnice necesare transmisiei acestei televiziuni.

La ședința CNA de marți a fost prezentă o delegație din partea societății M&M Channel SRL, formată din Daniel Apostol, coordonatorul proiectului Money News, Horia Alexandrescu, Mihaela Basarab, Loredana Popescu, Vladimir Bogdănescu și Constantin Rudnițchi.

„Ne-a propus să continuăm un demers în care credem și anume o televiziune care să contribuie la sporirea gradului de educație economică și financiară”, a spus Daniel Apostol, precizând că o parte din echipa care a lucrat la The Money Channel va lucra la noua televiziune Money News.

Daniel Apostol a spus, însă, că grila de programe a Money News va fi una nouă și diferită de cea a The Money Channel.

Acesta a mai spus că „filosofia de la care a plecat scrierea proiectului Money News s-a exprimat în trei cuvinte – «informație pentru educație»”. „Ne-am propus să ne ducem către instituțiile și autoritățile statului care au un astfel de rol, ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară, n.r.), BNR (Banca Națională a României, n.r.) (…) Am purtat discuții și cu asociații patronale, forumuri și organisme implicate în viața economică a țării”, a mai spus Apostol.

El a spus, însă, că Money News nu își propune să fie „o teleșcoală”. „Nu veți vedea pe cineva în calitate de profesor, cu o tablă în spate, care predă un curs de economie (…) Vrem să creștem calitatea informării în zona informațiilor economice”, a spus Apostol.

„Încercăm să promovăm acest mecanism pentru care am militat, pentru care am propus o serie întreagă de idei și de teme. Zona economică este esențială în dezvoltarea României”, a spus și Horia Alexandrescu.

Răspunzând unor întrebări privind sustenabilitatea proiectului Money News, Daniel Apostol a spus că echipa televiziunii a avut o discuție cu finanțatorul și are un termen de trei ani pentru realizarea acestui proiect.

De asemenea, potrivit Mihaelei Basarab, există intenția ca persoanele care au realizat proiectul Money News să dețină și acțiuni la această televiziune. „Este vorba despre implicarea activă a întregii echipe și pe parcursul desfășurării lucrurilor, asta se dorește, ca implicarea să fie inclusiv în partea de acționariat”, a explicat Mihaela Basarab.

Membrul CNA Gabriel Tufeanu a spus că Money News este „practic un nou The Money Channel, care a eșuat”. El a întrebat echipa Money News dacă acesta este „un proiect viabil”, în condițiile în care The Money Channel a eșuat din punct de vedere financiar.

„Dacă nu aș crede că este viabil, nu aș fi aici. Avem o capacitate de a intra în emisie într-un interval de timp foarte prompt, pentru că avem la dispoziție o bază de emisie de la care plecăm. Suntem pregătiți pentru proiectul acesta”, i-a răspuns Daniel Apostol.

Totodată, Daniel Apostol a spus că Money News va emite în câteva săptămâni. Acesta a declarat, pentru MEDIAFAX, după primirea licenței, că echipa televiziunii urmează să demareze discuțiile cu marii operatori de cablu pentru retransmiterea noii televiziuni Money News. În acest sens, la CNA a fost depus un acord de principiu pentru retransmisia Money News pe rețeaua Ines Group și pe rețele ale Telekom România.

Echipa televiziunii ar urma să fie formată din aproximativ 30 de jurnaliști, după cum a explicat Daniel Apostol pentru MEDIAFAX.

Alături de Daniel Apostol, în echipa Money News se vor regăsi, printre alții, Loredana Popescu, Horia Alexandrescu, Constantin Rudnițchi, Liviu Moldovan, Alexandra Stănescu și Constantin Opriș.

Pe de altă parte, în ședința din 23 aprilie, CNA nu a prelungit licența audiovizuală a televiziunii The Money Channel, deținută de Realitatea Media SA, care a expirat pe 25 aprilie, după ce a constatat că nu sunt îndeplinite condițiile legale pentru prelungire. Neprelungirea unei licențe a unei televiziuni este echivalentă cu faptul că respectivul post TV nu mai poate emite.

Aflată în insolvență din septembrie 2011, societatea Realitatea Media SA este controlată de Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru (aflat în prezent în arest, după ce, în noiembrie 2014, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare într-un dosar privind polițele de asigurare pentru angajați, în care prejudiciul este de peste patru milioane de euro).

În ultimii ani, televiziunea The Money Channel a funcționat în baza unui parteneriat pe care Realitatea Media SA l-a avut cu omul de afaceri Mohammad Murad.

Pe 30 aprilie 2013, odată cu structura de programe a The Money Channel, Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat și funcționarea televiziunii din noile sale studiouri din București. Imobilul în care au fost amenajate noile studiouri ale The Money Channel este deținut de Mohammad Murad, cel care finanța televiziunea în noua formulă, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din Realitatea Media.

Pe de altă parte, la începutul anului 2014, Mohammad Murad a încercat, fără succes, să obțină o licență de la CNA pentru a-și lansa propria televiziune de business și lifestyle, cu denumirea TV Life.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Avertisment teribil: Rusia pregătește acte violente și sabotaje în Europa
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ