Oferta imobiliară a băncilor: ce apartamente sau case poți cumpăra de la „EXECUTĂRI SILITE”

Publicat: 03/10/2014, 08:39
Actualizat: 04/10/2014, 10:42

Băncile pot începe de regulă executarea silită în cazul persoanelor care nu și-au plătit ratele la credite timp de trei luni consecutive și în cazul în care nu se ajunge la nici o înțelegere cu privire la o reeșalonare a sumelor datorate lunar. Site-urile celor mai mari bănci după activele financiare sunt pline de anunțuri de licitație pentru apartamente și vile pe care băncile încearcă să le valorifice. Prețul inițial de pornire a licitației depășește în multe cazuri 1.000 de euro pe metrul pătrat, adică mai mult decât prețul de pe piața imobiliară.

Cea mai scumpă proprietate pe care BCR o scoate la vânzare este un imobil cu 9 apartamente, evaluat la 450.000 de euro. Clădirea se află în partea de nord a Bucureștiului și are o suprafață utilă de 350 de metri pătrați.

„Imobilul dispune de finisaje de bună calitate și terase generoase, fiind alegerea perfectă atât pentru locuit cât și ca spațiu de birouri. Camerele dispun de pardoseli acoperite cu parchet laminat, iar peretii sunt zugrăviți cu vopsea lavabilă”, se arată în anunțul postat pe site-ul BCR. Imobilul are centrală termică proprie.

Aceeași bancă vrea 291.500 de euro pe o vilă cu 4 camere, situată în Capitală și având cu o suprafață utilă de 219 mp. Vila este construită în 2002. „În curte, pe latura din dreaptă, este amenajată o mică grădină pentru flori și arbuști ornamentali, iar în partea din spate este amenajată o zonă de barbeque”, îi „îmbie” BCR pe posibilii cumpărători.

O vilă cu 8 camere, scoasă la vânzare cu 150.000 euro

Pe locul 3 între cele mai scumpe imobile executate silit de BCR și scoase acum la licitație se află o vilă cu 8 camere, cu o suprafață utilă de 225 metri pătrați, construită în 2008. BCR este dispusă să cedeze imobilul contra unei sume de 150.000 de euro.

Clădirea se este amplasată într-o zona rezidențială de case, în partea de nord a municipiului București, în cartierul Bucureștii Noi.
Imobilul are etaj și mansardă. La parter vila are living și bucătărie deschisă, la etaj se află 3 dormitoare și o baie, în timp ce la mansardă se găsesc 2 camere și o baie. Parterul și mansarda nu dispun de finisaje.

Hotel de 4 stele cu Spa și piscină

Pe site-ul de executări silite administrat de BRD cea mai scumpă proprietate scoasă la licitație este un hotel de 4 stele, cu un preț de pornire de 1,45 milioane de euro. Hotelul are 35 de camere, se află în stațiunea Azuga, județul Prahova, fiind construit în 2008. Imobilul are un restaurant cu o capacitate de 130 de locuri, sală de conferințe, centru Spa cu piscină, saună, masaj.

BRD este dispusă să cedeze un imobil de garsoniere cu parter și patru etaje, situat în orașul Galați, contra unei sume de 906.000 de euro.

Pentru două vile situate în zona Piața Muncii din București, dintre care una are și piscină interioară, plus un teren aferent de 2.333 mp, BRD a fixat un preț de pornire a licitației de 838.500 de euro. Prețul a fost deja redus cu 25%, după ce la o primă licitație publică organizată de instituția bancară nu s-a prezentat nici un ofertant. Prima dintre cele două vile are o suprafață construită de 207 mp, având etaj și mansardă, iar cea de-a două vilă are 347 de metri pătrați.

O casă cu teren de 1,2 milioane de euro

O casă cu parter și un etaj în Mogoșoaia, Ilfov, construită în 1970, plus un teren de peste 5.600 mp sunt scoase „la pachet” la licitație de Raiffeisen. Prețul de pornire a licitației este 1,2 milioane de euro.

Pe site-ul aceleiași bănci mai iese în evidență și vila „Vișinul” din Neptun, Constanța, pe care Reiffeisen cere 373.800 de euro, iar o casă în București construită în anul 2000, este evaluată la 344.000 euro.

Între cele mai recente oferte adăugate pe site-ul de executări silite al Raiffeisen se află o casă în Ilfov cu o suprafață de 54 de mp. Prețul de pornire a licitației este de 42.000 euro.

Un apartament de 4 camere din București, de 138 mp, este scos la licitație cu 231.670 de euro, iar un apartament de 6 camere de 161 mp fiind evaluat la 113.000 euro.

Raiffeisen este dispus să cedeze o casă dintr-o localitate din județul Mureș construită în 1980, cu 3 camere, pentru o sumă de 41.500 de euro.

Apartament de 4 în București, scos la licitație cu 95.000 de euro

Și UniCredit Țiriac Bank are o ofertă imobiliară bogată pe site. Între cele mai scumpe proprietăți pe care banca le-a luat de la cei care nu și-au mai putut plăti ratele se regăsește un apartament de 2 camere și dependințe cu o suprafață totală de 79 mp, situat în București, Calea 13 septembrie. Apartamentul este scos la licitație pe site-ul UniCredit Țiriac cu un preț de pornire de 53.400 de euro.

Aceeași bancă vrea să vândă un apartament de patru camere tot în București, cu o suprafață utilă de 98 de metri pătrați, cu 95.000 de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
Obligație totală în România. S-A DAT ORDIN direct de la Guvern: Deja avem o creştere
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Scene terifiante în plină stradă! Un barbat înarmat cu o sabie de samurai a atacat...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?