OFERTE DE REVELION. Locurile de cazare în stațiunile de pe Valea Prahovei, rezervate în totalitate

OFERTE DE REVELION. Locurile de cazare în stațiunile de pe Valea Prahovei, rezervate în totalitate
Publicat: 29/12/2012, 16:43
Actualizat: 06/02/2019, 12:05

Pachetele turistice în stațiunile de pe Valea Prahovei au fost vândute aproape în totalitate pentru REVELION 2013, operatorii de turism neavând, pentru stațiunile Azuga, Bușteni și Sinaia, oferte de tip „last minute”, deși tarifele sunt de două, trei sau chiar de patru ori mai mari decât pentru Crăciun, scrie MEDIAFAX.

Hotelierii și proprietarii de vile și pensiuni din stațiunile de pe Valea Prahovei au vândut aproape în totalitate pachetele turistice pentru Revelion, deși prețul acestora a fost de două, trei sau chiar patru ori mai mare decât al pachetelor pentru perioada Crăciunului, a declarat președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, Adrian Voican.

Potrivit acestuia, cu două zile înainte de Revelion operatorii de turism nu au oferte de tip „last minute” pentru hotelurile și vilele din stațiunile de pe Valea Prahovei.

Voican a precizat că „foarte probabil mai sunt câteva locuri neocupate” și că turiștii pot găsi „ocazional” locuri libere pentru Revelion.

Statisticile arată că anul acesta în perioada Crăciunului locurile de cazare din stațiunile montane au fost ocupate în proporție de 70 – 75 la sută, iar turiștii au preferat vilele și pensiunile și mai puțin hotelurile.

Astfel, conform cifrelor prezentate de președintele APDT Prahova, gradul de ocupare a locurilor de cazare în vile și pensiuni a fost de 75 – 80 la sută, în timp ce locurile de cazare din hoteluri au fost ocupate în proporție de 68 – 70 la sută.

Pentru Crăciun, prețul unei camere duble a fost, în medie, de 200 de lei pe noapte într-o pensiune și de 300 de lei pe noapte într-un hotel de trei stele.

Cea mai căutată dintre stațiunile de pe Valea Prahovei a rămas și în acest sezon Sinaia, care este și cea mai scumpă.

Astfel, pentru Revelion, prețurile la Hotelul „Mara” din Sinaia sunt comparabile cu cele din stațiunile străine. O noapte de cazare într-o cameră single în perioada 29 decembrie – 4 ianuarie costă 425 de lei, iar prețul unui pachet turistic cu patru nopți de cazare într-un apartament este de 4.000 de lei. Pachetele turistice la acest hotel includ, pe lângă cazare, cina festivă în noaptea de Anul Nou, brunch în prima zi a anului, acces la piscină, saună și jacuzzi.

La Hotelul „Arca lui Noe” din Sinaia, un pachet de Revelion costă 1.950 de lei de persoană și include cazare între 28 decembrie și 2 ianuarie în camere duble, mic dejun bufet, cină armenească (bufet deschis) în seara de 30 decembrie, cină festivă de Revelion cu muzică live, focuri de artificii și program artistic „Belly Dance”, brunch și cină în prima zi a noului an, acces la piscină, saună, parcare monitorizată.

Pensiunea „Roua” din Sinaia, unitate de cazare de trei stele cu 13 camere, poate fi închiriată integral pentru Revelion, cu 5.000 de euro, în acest preț fiind incluse patru nopți de cazare și masa festivă. Tot la Sinaia, vila de trei margarete „Marald”, care are 12 camere, poate fi închiriată în întregime cu 4.500 de euro pentru patru nopți de cazare sau 6.000 de euro pentru șase nopți de cazare, ambele oferte incluzând micul dejun.

La cel mai cunoscut hotel din stațiunea Bușteni, Hotelul „Alexandros”, de trei stele, pentru Revelion un pachet pentru două persoane cazate timp de trei nopți în apartament costă 1.600 de lei, pentru patru nopți prețul este de 1.860 de lei, în timp ce pachetul turistic cu cinci nopți de cazare costă 2.120 de lei pentru două persoane. Cei care se vor caza în cameră dublă vor plăti 1.360 de lei pentru trei nopți, 1.540 de lei pentru patru nopți și 1.720 de lei pentru cinci nopți de cazare, două persoane.

Revelionul la vila „Lotru” din Bușteni este mai scump. Astfel, trei nopți de cazare pentru două persoane într-un apartament costă 1.235 lei, patru nopți costă 1.380 lei, iar prețul pentru cinci nopți de cazare este de 1.525 lei. Pentru cazarea în cameră dublă, două persoane vor plăti 1.100 de lei pentru trei nopți, 1.200 de lei pentru patru nopți și 1.300 de lei pentru cinci nopți.

Unul dintre cele mai cunoscute Hoteluri din Bușteni, „Gura Diham”, renumit pentru preparatele tradiționale și vânătorești, pune la dispoziția turiștilor pachete turistice de Revelion de patru sau cinci nopți de cazare, la prețul de 100 de euro de persoană pe noapte, preț care include cazare, masă – pensiune completă, pomana porcului din partea casei în 30 decembrie, masă festivă de Revelion și masă festivă și carnaval în prima zi a anului.

De Revelion, unii proprietari de vile din stațiunile de pe Valea Prahovei închiriază pensiunile numai pentru grupuri de turiști și cu unele condiții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee