(P) Când este util un credit nebancar pe firmă

(P) Când este util un credit nebancar pe firmă
Publicat: 29/03/2021, 16:02
Actualizat: 29/03/2021, 16:17

De când a fost declarată pandemia, peste tot în lume sunt implementate legi care influențează drastic modul de operațiune al unei companii. Astfel, în ziua de azi, nu știm când guvernul va anunța o nouă carantină sau dacă vor decide să micșoreze și mai mult timpul pe care îl putem petrece afară.

Toate aceste decizii afectează mediul de afaceri, de cele mai multe ori în mod negativ. Și nu ne putem baza pe faptul că cei de la conducere ne vor ajuta în vreun fel, în timp ce noi pierdem din ce în ce mai mulți bani. Dacă și afacerea ta a fost afectată, este posibil să ai nevoie de un împrumut, dar este puțin probabil ca banca să ți-l dea, mai ales dacă ai avut probleme financiare în ultima perioadă. De aceea un credit rapid nebancar poate fi cea mai bună alegere pe care o poți face.

Indiferent dacă ești sau nu la început de drum cu afacerea ta, sunt o mulțime de situații care pot apărea ce necesită o investiție rapidă. Motivul poate varia în funcție de nișa în care afacerea este implicată, dar ceea ce contează foarte mult este cât de rapid vei primi împrumutul. Cu unul convențional de la bancă, vei aștepta, probabil, foarte mult până când vei primi un răspuns, iar în caz că nu știai, doar 15% dintre companiile din România primesc un împrumut bancar pentru firma lor. Care crezi că sunt șansele tale?

Un credit rapid este, de cele mai multe ori, cea mai cea mai eficientă metodă de a asigura necesarul tău de finanțare într-un timp scurt și, dacă îl folosești în mod inteligent, un astfel de împrumut se poate dovedi cu adevarat profitabil, în ciuda costurilor mai mari, comparativ cu creditele bancare.

Acestea fiind spuse, care sunt situațiile în care un credit nebancar pe firmă te poate ajuta?

Vrei să te extinzi și ai nevoie rapidă de lichidități

Să presupun că ai șansa să îți dezvolți afacerea datorită unui contract nou. Problema e că nu dispui de lichiditățile necesare pentru a cumpăra toate elementele de care ai nevoie ugentă, cum ar fi anumite utilaje cheie pentru producție, dacă deții o fabrică, sau poate vrei să te extinzi într-o locație nouă pentru că ai un influx mai mare de clienți și nu vrei să ratezi sezonul cel mai profitabil. Dacă optezi către un împrumut nebancar, poți obține fondurile necesare în timp util, iar dacă îți faci temele și observică profitul pe care îl vei obține depășește costurile aferente creditului, parcă nu mai pare o idee chiar atât de rea.

Deși pandemia a avut un impact negativ asupra multor domenii de afaceri, altele au înregistrat profituri incredibile datorită volumului mult mai mare de cerere pentru produsele sau serviciile pe care le oferă. Însă pentru a putea face față la noile nevoi ale pieții, companiile care evoluează în aceste domenii au trebuit, de multe ori, să facă investiții suplimentare într-un timp foarte scurt. Astfel, unele afaceri s-au văzut nevoite să își mărească foarte mult capacitatea de producție, să angajeze personal suplimentar sau să achiziționeze echipamente și utilaje fără de care nu ar fi putut să se descurce. Având în vedere potențialul enorm al acestei perioade, multe dintre ele s-au îndreptat către împrumuturi nebancare pentru a își finanța dezvoltarea în timp util.

Ai șansa unei colaborări și trebuie să acționezi acum

Un credit pe firmă te poate ajuta să nu pierzi o colaborare sau un contract, iar dacă totul merge așa cum ți-ai plănuit, cel care va profita într-un final vei fi tu. Uneori, putem prinde o ofertă foarte bună la o mateire primă de care avem nevoie, dar investiția este destul de mare și nu avem îndeajuns de mulți bani. În plus, oferta nu va ține la nesfârșit și trebuie să profităm de ea ăntr-un timp cît mai scurt. Nu trebuie să ne fie frică să riscăm și să luptăm pentru ceea ce ne dorim. Dacă reducerea de care poți beneficia este de 10%, iar dobânda lunară a creditului este de 2%, profitul este clar. Tot ce trebuie să faci este să nu ții creditul activ pe o perioadă prea lungă, altfel acesta va deveni nerentabil.

Depinde de tine

La urma urmei, totul depinde de tine și de ceea ce ai nevoie. Indiferent dacă vorbim de investiții urgente, plata taxelor și a impozitelor, oportunități de dezvoltare, și așa mai departe, tu ești cel care decide dacă ai nevoie sau nu de un împrumut. Trebuie să fii sigur că îl poți plăti și că tu chiar ai nevoie de banii respectivi pentru afacerea ta.
Lumea afacerilor poate fi destul de grea, mai ales în perioada aceasta, dar tot ce putem face este să mergem înainte și să sperăm că viitorul va aduce doar îmbunătățiri.

Chiar dacă nu pare intuitiv, în multe situații un împrumut te poate ajuta să îți crești venitul și profitul, dacă banii sunt investiți unde trebuie. Nu putem ajunge în vârf dacă nu riscăm, iar cea mai mare problemă pe care o putem avea când deținem o afacere este ca ea să stagneze. Creșterea este un factor extrem de important într-o afacere, iar un surplus de bani pentru investiții nu poate decât să ne ajute.

De reținut:

• Situația economică este dominată de incertitudine, din pricina pandemiei de covid 19.
• În această perioadă instituțiile bancare au limitat accesul la împrumuturi.
• Creditele pentru persoane juridice oferite de IFN-uri pot fi foarte utile, când sunt folosite în mod inteligent.
• Creditele nebancare pot fi obținute mult mai rapid decât cele bancare.
• Încearcă să restitui creditele nebancare cât mai repede, pentru a nu își pierde rentabilitatea!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului