• Publicat:
Financiar

PERICOL. Ministerul Finanțelor, în dezacord cu băncile tocmai când se discută RATELE românilor

PERICOL. Ministerul Finanțelor, în dezacord cu băncile tocmai când se discută RATELE românilor
Florin Citu, scenariu optimist

Ministerul Finanţelor Publice a respins luni toate ofertele de cumpărare primite pentru titluri de stat de 600 milioane lei, cu scadenţa în 2028, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat.

Dezacordul dintre Finanțe și bănci vine într-un moment sensibil, când Guvernul ar trebui să convingă sistemul bancar să amâne cu câteva luni plata ratalor la credite.

Minstrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat luni că sistemul bancar trebuie să vină cu un pachet privind plata ratelor la credite.

Aceasta, în condițiile în care unele bănci au anunțat deja suspendarea temporară a plăţii ratelor la credite sau oferirea de internet şi mobile banking fără costuri timp de trei luni.

„Discuţiile sunt, aici este decizia sistemului bancar şi vor găsi cea mai bună soluţie, eu cred că trebuie să ne gândim, şi este bine ceea ce face sistemul bancar, el se gândeşte că nu e doar o fluctuaţie de 2-3 luni, s-ar putea să fie mai lungă, şi atunci cred că ei trebuie să vină cu un pachet important, să îi lăsăm să facă pachetul să fie cât mai bun şi să fie aplicabil. Vom vedea cu ce vor apărea, dar cred că vor apărea cu ceva în perioada următoare”, a spus Florin Cîţu la Digi24.

Unele bănci au anunţat deja, începând de luni, măsuri speciale în contextul pandemiei de COVID – 19, cum ar fi suspendarea temporară a plăţii ratelor la credite sau oferirea de internet şi mobile banking fără costuri timp de trei luni, amintește Agerpres.

Inchide