Povestea românului care câștigă milioane de dolari în „orașul păcatelor”: Las Vegas

Publicat: 13/06/2015, 18:01
Actualizat: 05/08/2015, 02:05

Are 40 de ani, a abandonat școala la 16, iar acum locuiește în Las Vegas și câștigă bani dintr-o activitate pe care alții o fac pentru a se relaxa.

Citește aici povestea românului care a a obținut nu mai puțin de 14,5 milioane de dolari din turneele la care a participa

Născut în Canada din părinți români, Daniel Negreanu a obținut nu mai puțin de 14,5 milioane de dolari din turneele la care a participat.

Daniel este întruchiparea paradoxului care face din orice jucător de poker un adversar feroce la masa de joc: are o personalitate jucăușă, știe să facă pe toată lumea să se simtă bine și să se relaxeze cu glumele sale, însă, de fapt, este un rechin care se joacă cu prada. Abilitatea sa de a „citi” ce cărți ține adversarul în mână, ghidându-se după indicii numai de el știute, l-a făcut celebru și i-a descumpănit pe mulți dintre adversarii săi.

A fost poreclit „Kid Poker”, iar de-a lungul carierei lui a câștigat patru titluri de campion mondial la diverse tipuri de poker și ocupă locul doi în topul mondial al celor mai mari câștiguri obținute la turneele de profil: peste 14,5 milioane de dolari. De câțiva ani, face parte din echipa de profesioniști a PokerStars, cea mai mare platformă de poker online din lume.

Prima impresie despre România: „Când am venit, am crezut că o să fie mai sărăcăcios”

Părinții lui Daniel au fugit din România comunistă în anul 1967, cu destinația New York. Au reușit însă să ajungă doar până în Italia. Au stat o perioadă acolo, apoi au reușit să ajungă în Canada, la Toronto.

„Le-a plăcut în Toronto, au făcut un business acolo. Tata a fost electrician și mama a vrut să aibă 10 copii în Canada și și-au făcut viața acolo. Cred că ei au mers acolo pentru că înainte au fost (stat) în comunism, în România, și nu au vrut să stea acolo”, a povestit Daniel pentru gândul.

Negreanu a fost în România doar de două ori: „Am fost în România anul trecut și mi-a plăcut, am fost numai pentru trei zile și am făcut numai interviuri, pentru televiziuni, și n-am avut șansa să văd țara. Dar am fost când aveam 10 ani și atunci am stat o lună. Atunci a fost diferit, am fost la mare, la Castelul Bran , am văzut mai mult când eram copil”.

Când era mic, mama sa îi vorbea jumătate în românește, jumătate în engleză: „Îmi zicea: Daniel, du-te jos și bring me back something (adu-mi nu știu ce)… Acum nu mai am cu cine să vorbesc românește prea mult”.

În octombrie 2010, Daniel a jucat pentru prima dată poker în România, la un turneu organizat de fostul cazinou Regent din București, și a luat legătura cu comunitatea jucătorilor români de poker de pe site-ul holdem.ro.

„Când am venit, am crezut că o să fie mai sărăcăcios. Nu am crezut că o să fie așa frumoasă țara și în București. Am avut un hotel clasa întâi și n-am știut că e așa ceva (aici). Când am fost, când eram mai mic, în București nu a fost așa frumos”, spune Daniel.

Daniel Negreanu a abandonat școala la vârsta de 16 ani, pentru a se dedica jocului profesionist de biliard, pe bani, în Toronto.

„Băieții mi-au spus, hai să joci un poker. Nu știam nimic despre poker. După o lună, am văzut că întotdeauna aceiași băieți câștigă și cei care pierd, pierd întotdeauna. Și mi-am zis, ok, nu e un joc de noroc, e un joc de cap. Am învățat și eu și după vreo lună și eu am câștigat. Am lăsat biliardul, pentru că nu erau așa mulți bani acolo”, își amintește Negreanu începuturile în poker.

A continuat să joace poker în cazinourile din Toronto, pentru trei-patru ani, apoi a luat drumul Las Vegas-ului american, acolo unde se învârt banii serioși și unde profesioniștii de top știu că găsesc jocuri profitabile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Reacția lui Teo Trandafir când a auzit mărturiile surorii Mirelei Biftoi, femeia al cărei cadavru...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult