Prăbușire pe piața criptomonedelor. Cu cât a scăzut bitcoin în ultimele 24 de ore

Prăbușire pe piața criptomonedelor. Cu cât a scăzut bitcoin în ultimele 24 de ore
Publicat: 21/01/2022, 15:49

Piața criptomonedelor a scăzut puternic, în ultimele ore, iar bitcoin-ul valorează acum cu 8% mai puțin față de ziua precedentă.

Bitcoin a scăzut cu aproape 8% în ultimele 24 de ore și se tranzacționa la 38.709 dolari, conform datelor CoinDesk, citate de CNBC.

Ether, a doua cea mai puternică criptomonedă după capitalizarea pieței, a scăzut cu peste 9% în ultimele 24 de ore. Acum, se vinde cu 2.853 dolari, după ce a scăzut până la 2.809,51 dolari în ultimele 24 de ore, potrivit CoinDesk.

Scăderile înregistrate de criptomonede au loc după pierderile de pe Wall Street de joi. Nasdaq a scăzut cu aproape 5% în această săptămână, iar S&P 500 se află la a treia săptămână consecutivă de pierderi.

În condițiile în care randamentul titlurilor de trezorerie americane pe 10 ani a crescut vertiginos la începutul acestei săptămâni, creșterea ratelor a determinat investitorii să renunțe la pozițiile lor în active riscante.

Un argument comun de investiție pentru bitcoin este acela că servește drept acoperire împotriva creșterii inflației ca urmare a stimulentelor guvernamentale, dar analiștii spun că riscul este că o Rezerva Federală mai dură ar putea diminua bitcoin.

Bitcoin a scăzut brusc din noiembrie, prăbușindu-se cu peste 40% de la un maxim de peste 67.500 de dolari în 2021.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult