Prime de Crăciun de 750 de lei pentru cei 19.000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia

Prime de Crăciun de 750 de lei pentru cei 19.000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia
Publicat: 18/12/2013, 16:20

Cei 19.000 de mineri și energeticieni de la Complexul Energetic Oltenia vor beneficia, de Crăciun, de prime în valoare de 750 de lei fiecare, aceasta fiind cea mai mare dintre cele acordate până acum angajaților complexului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, a declarat, într-o conferință de presă, că administrația CEO a alocat aproximativ 14 milioane de lei pentru primele minerilor și energeticienilor.

El a precizat că nu vor beneficia însă de prime 29 de lideri sindicali care, în opinia sa, în ultimii ani, au câștigat mai mulți bani decât a primit el în calitate de manager privat al unității.

„Baza este legală. Este primă pentru aportul adus de fiecare angajat la activitatea și la rezultatele companiei. Am făcut o evaluare, iar unii din cei 29 nici nu sunt angajați, sunt cu contractul de muncă suspendat”, a spus managerul privat.

Laurențiu Ciurel a menționat numele unor lideri sindicali despre care a spus că ar fi câștigat în ultimii patru ani până la 800.000 de lei, motiv pentru care a considerat că nu mai este cazul ca administrația să le ofere și lor prime.

„Salariul meu este mai mic decât l-a avut timp de patru ani domnul Gârjoabă, care a câștigat în patru ani 8,5 miliarde de lei vechi. Am crezut că nu mai e cazul să ia primă. Marin Golea a câștigat și el tot în patru ani peste 6 miliarde de lei vechi. Are salariul un pic mai mic decât al meu. Marciuc a câștigat 6,7 miliarde, bani pe ștat, în afară de ce luau de la sindicate. Vasile Geamănu – 6,8 miliarde, Toma Tatomir are 5,2 miliarde. Sunt inspectori sociali. De unii nici nu am auzit ca fiind sindicaliști”, a spus Ciurel, precizând că se așteaptă ca liderii în cauză să conteste în instanță decizia sa, lucru de care însă nu se teme.

Și angajații Direcției Silvice Târgu Jiu vor beneficia de prime de cel puțin 500 de lei fiecare. Astfel, fiecare angajat al direcției va primi tichete cadou în valoare de 300 de lei, și suma de 200 de lei. În plus, fiecare salariat care are copii va primi câte 100 de lei pentru fiecare minor.

„Avem un profit net pe anul acesta de 2 milioane de lei, așa că nu se pune problema să nu avem de unde să ne recompensăm angajații. Am vândut nu doar masă lemnoasă, ci și fructe de pădure. Am făcut exporturi toată vara și pe perioada toamnei, iar acum culegem roadele”, a declarat corespondentului MEDIAFAX directorul Direcției Silvice Târgu Jiu, Ovidiu Cârstoc.

De asemenea, cei 1.561 de salariați ai societății Minprest SA, la care CEO este acționar majoritar, vor beneficia de prime în valoare de 400 de lei fiecare. Minprest SA este prestator de servicii la exploatările miniere din cadrul complexului energetic.

Directorul adjunct al societății, Alin Văcaru, a declarat pentru MEDIAFAX că primele vor fi acordate în bonuri cadou, iar valoarea maximă poate fi obținută doar de acei salariați care nu au absențe sau concedii medicale, plata făcându-se în funcție de orele lucrate de fiecare persoană.

Și cei 1.825 de membri ai sindicatului Sanitas Gorj vor primi, de Crăciun, tichete cadou în valoare de 50 de lei, iar cei care sunt asistenții și medicii vor avea asigurările de malpraxis plătite de către sindicat.

Asigurările de malpraxis sunt suportate și pentru medicii și asistenții din cadrul sindicatului Sănătatea, cei 765 de membri ai acestuia urmând să primească tichete cadou în valoare de 100 de lei, conform liderului sindical Ion Măruță.

Tichete cadou în valoare de 50 de lei vor fi distribuite și angajaților Consiliului Județean Gorj și celor de la Primăria Târgu Jiu, contravaloarea acestora fiind asigurată din cotizațiile plătite pe parcursul anului către sindicate.

Administrația publică din cele două instituții nu oferă prime sau alte bonusuri angajaților de la bugetul public, situația fiind similară cu cea din anii trecuți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”