Probabil CELE MAI IEFTINE MAGAZINE din România. Prețurile sunt DE CINCI ORI MAI MICI decât la concurenți

Publicat: 27/01/2015, 17:21

Patru persoane așteptau de dimineață la intrarea magazinului din București al ANAF, sub privirile vigilente ale unui bodyguard Shelter, să intre în magazin unde erau cinci-șase clienți.

„Nu putem intra?”, i se adresează acestuia cineva venit prima oară. „Nu sunt coșuri (de cumpărături n.n.). Trebuie să iasă cineva ca să puteți intra. Să vă dea un coș”, vine răspunsul omului de la firma de pază. „Păi și marfă când mai bagă?”, este curios un altul. ” Bagă 2-3 zile la rând, apoi …depinde când mai confiscă. Eu vin aici aproape zilnic, că trec pe aici spre muncă”, răspunde o tânără.

Înăuntru mărfurile confiscate de Fisc așteaptă pe umerașe și rafturi. Toate au prețul afișat. Mulți dintre cei ce intră fac mai întâi un tur, unii îi sună pe cei din familie. „Sunt aici, la magazin. Am găsit un baston pentru tata. Să ii iau negru sau maro? E trei lei”, cere o părere un polițist de la circulație, venit cu colegul său la cumpărături.

Cel mai scump obiect la vânzare, un covor, costă doar 25 de lei, cel mai ieftin, o fustă scurtă de damă, se vinde cu 1,75 lei, iar șosetele de damă au un preț de 0,50 lei. Într-un coș de plastic zac aruncate niște căciuli gri și negre, la 5 lei bucata. În dreapta, chiar la intrare, pe niște umerașe, vreo 10 geci de primăvară/toamnă pentru copii – 15 lei bucata, iar alături tricouri pentru copii, prețuite la 7 lei.

O pereche de pantofi pentru femei costă 8 lei, bluzele – 8 lei, o pălărie bărbătească 5 lei.

Câteva angajate ANAF se plimbă printre clienți, îmbiindu-i: ” Nu luați o perdea de baie? Este 5 lei. La Carrefour am văzut-o cu 25 de lei. O puteți tăia, dacă e prea lungă”.

„Dar electronice nu primiți?”, intră în vorbă un bărbat care tocmai intrase. „Rar, câte un laptop sau un telefon mobil. Acolo în coș sunt carcase, dacă vreți, un leu bucata”, adaugă amabilă angajata.

Anul trecut, magazinul ANAF din strada Măriuca nr. 14 a vândut mărfuri în valoare de 453.086 lei, potrivit datelor obținute de gândul de la ANAF. În general, motivele de confiscare a mărfurilor țin de nerespectarea prevederilor legale cu privire la justificarea provenienței mărfurilor.

Bunurile confiscate care au valoare mare – locuințe, autoturisme – sunt vândute de Fisc prin licitație. În 2013, ANAF a încasat, la nivel național, în total, din activitatea de valorificare a bunurilor confiscate o sumă de circa 3,6 milioane de lei.

Mărfuri mai valoroase, precum aurul, pot fi cumpărate de la Fisc de patroni de firme care au o autorizație de la Protecția Consumatorilor pentru comercializarea de metale prețioase.

Patronii de firme pot cumpăra de la Fisc cruciulițe, brățări și inele de aur

Pe site-ul Ministerului Finanțelor sunt la vânzare și alte genuri de mărfuri confiscate, precum cruciulițe de aur, brățări, inele, lănțișoare și pandantive din aur. De exemplu, un lanț de aur de 72 de grame costă 94 de lei pe gram, o brățară de aur găsită nemarcată, de 53 de grame, costă 73 de lei gramul, două cruciulițe de aur de 4,85 de grame costă 120 de lei, iar patru cercei de aur, de 6,32 grame, au un preț de 120 de lei pe gram.

” Nu se vând la bucată, se vând gropuri, nu grupuri. Într-un grop sunt mai multe obiecte de aur și pot fi și unele de argint. Trebuie să veniți la noi pe strada D. Gerota, în spatele Teatrului Național, faceți o cerere dacă vreți să cumpărați și sunteți firmă. Pentru firmă trebuie să aveți autorizație de la ANPC (Protecția Consumatorilor n.n.) pentru comercializarea metalelor prețioase. Vă putem arăta niște poze, nu bunurile. Nu se organizează licitație. Dacă sunt mai multe firme interesate pentru aceleași gropuri? În mod normal, la vânzarea directă ar trebui să fie primul venit, primul servit…Nu știu ce să vă spun acum”, ne-a declarat la telefon o reprezentantă a Direcției Finanțelor Publice București.

Lista magazinelor unde ANAF vinde mărfurile confiscate:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Ninge pe Transalpina! Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ