Probabil CELE MAI IEFTINE MAGAZINE din România. Prețurile sunt DE CINCI ORI MAI MICI decât la concurenți

Publicat: 27/01/2015, 17:21

Patru persoane așteptau de dimineață la intrarea magazinului din București al ANAF, sub privirile vigilente ale unui bodyguard Shelter, să intre în magazin unde erau cinci-șase clienți.

„Nu putem intra?”, i se adresează acestuia cineva venit prima oară. „Nu sunt coșuri (de cumpărături n.n.). Trebuie să iasă cineva ca să puteți intra. Să vă dea un coș”, vine răspunsul omului de la firma de pază. „Păi și marfă când mai bagă?”, este curios un altul. ” Bagă 2-3 zile la rând, apoi …depinde când mai confiscă. Eu vin aici aproape zilnic, că trec pe aici spre muncă”, răspunde o tânără.

Înăuntru mărfurile confiscate de Fisc așteaptă pe umerașe și rafturi. Toate au prețul afișat. Mulți dintre cei ce intră fac mai întâi un tur, unii îi sună pe cei din familie. „Sunt aici, la magazin. Am găsit un baston pentru tata. Să ii iau negru sau maro? E trei lei”, cere o părere un polițist de la circulație, venit cu colegul său la cumpărături.

Cel mai scump obiect la vânzare, un covor, costă doar 25 de lei, cel mai ieftin, o fustă scurtă de damă, se vinde cu 1,75 lei, iar șosetele de damă au un preț de 0,50 lei. Într-un coș de plastic zac aruncate niște căciuli gri și negre, la 5 lei bucata. În dreapta, chiar la intrare, pe niște umerașe, vreo 10 geci de primăvară/toamnă pentru copii – 15 lei bucata, iar alături tricouri pentru copii, prețuite la 7 lei.

O pereche de pantofi pentru femei costă 8 lei, bluzele – 8 lei, o pălărie bărbătească 5 lei.

Câteva angajate ANAF se plimbă printre clienți, îmbiindu-i: ” Nu luați o perdea de baie? Este 5 lei. La Carrefour am văzut-o cu 25 de lei. O puteți tăia, dacă e prea lungă”.

„Dar electronice nu primiți?”, intră în vorbă un bărbat care tocmai intrase. „Rar, câte un laptop sau un telefon mobil. Acolo în coș sunt carcase, dacă vreți, un leu bucata”, adaugă amabilă angajata.

Anul trecut, magazinul ANAF din strada Măriuca nr. 14 a vândut mărfuri în valoare de 453.086 lei, potrivit datelor obținute de gândul de la ANAF. În general, motivele de confiscare a mărfurilor țin de nerespectarea prevederilor legale cu privire la justificarea provenienței mărfurilor.

Bunurile confiscate care au valoare mare – locuințe, autoturisme – sunt vândute de Fisc prin licitație. În 2013, ANAF a încasat, la nivel național, în total, din activitatea de valorificare a bunurilor confiscate o sumă de circa 3,6 milioane de lei.

Mărfuri mai valoroase, precum aurul, pot fi cumpărate de la Fisc de patroni de firme care au o autorizație de la Protecția Consumatorilor pentru comercializarea de metale prețioase.

Patronii de firme pot cumpăra de la Fisc cruciulițe, brățări și inele de aur

Pe site-ul Ministerului Finanțelor sunt la vânzare și alte genuri de mărfuri confiscate, precum cruciulițe de aur, brățări, inele, lănțișoare și pandantive din aur. De exemplu, un lanț de aur de 72 de grame costă 94 de lei pe gram, o brățară de aur găsită nemarcată, de 53 de grame, costă 73 de lei gramul, două cruciulițe de aur de 4,85 de grame costă 120 de lei, iar patru cercei de aur, de 6,32 grame, au un preț de 120 de lei pe gram.

” Nu se vând la bucată, se vând gropuri, nu grupuri. Într-un grop sunt mai multe obiecte de aur și pot fi și unele de argint. Trebuie să veniți la noi pe strada D. Gerota, în spatele Teatrului Național, faceți o cerere dacă vreți să cumpărați și sunteți firmă. Pentru firmă trebuie să aveți autorizație de la ANPC (Protecția Consumatorilor n.n.) pentru comercializarea metalelor prețioase. Vă putem arăta niște poze, nu bunurile. Nu se organizează licitație. Dacă sunt mai multe firme interesate pentru aceleași gropuri? În mod normal, la vânzarea directă ar trebui să fie primul venit, primul servit…Nu știu ce să vă spun acum”, ne-a declarat la telefon o reprezentantă a Direcției Finanțelor Publice București.

Lista magazinelor unde ANAF vinde mărfurile confiscate:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
IREAL! Notă de plată de 2.612 ron la restaurantul Taverna Racilor al lui Pescobar. Doar...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
Nehammer provoacă scandal în Austria: spune că oamenii sunt săraci pentru că nu muncesc și...
Cum face amor, la 85 de ani, Jane Fonda: 'Îmi pun picioarele după...'
Singura declaraţie făcută de Guess Who după ce ar fi fost prins drogat cu cocaină...
Amenzi USTURĂTOARE pentru șoferii care nu au aceste obiecte în mașină!
FOTO/VIDEO - O tânără a fost descoperită decedată pe o plajă din Mamaia. Ea a...
Narcisa Guță a recunoscut! Cu cine s-a bătut aceasta? „Răzbunare pentru băiat! Am stat 4...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
BOMBA! Milionarul arestat și-a dus femeile, în același timp, în Loft! Ea e amanta lui...
SECRETUL diamantelor! Cum știi că ce ai cumpărat NU ESTE doar un FALS?
GAME OVER, HALEP! A venit și suspendarea numărul 2. Câți ani a primit acum
Relația dintre Andreea Bălan și Victor Cornea, sub semnul întrebării. Părinții tenismenului sunt revoltați
Andrei Ungureanu, cunoscut ca „Omul cu Tourette”, acuzații grele la adresa fostei soții. Fanii nu...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: Ai iubit-o mult? Bulă: Sigur, dormeam la altele ca să...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...