Producția Policolor, relocată într-o fabrică nouă

Producția Policolor, relocată într-o fabrică nouă
Publicat: 27/03/2015, 17:43

„Compania nu a renunțat la planurile de a construi o nouă facilitate de producție în vestul Capitalei, pentru care a achiziționat deja un teren cu o suprafață de 2,5 hectare, și nu va închiria hale pentru relocare activităților de producție. (…) Compania a externalizat activitățile de depozitare încă din cursul anului 2014, către un operator specializat de logistică. Cu privire la relocarea activităților administrative, birourile Policolor vor fi relocate spre finalul anului într-o clădire închiriată, urmând a fi apoi mutate în locația fabricii în faza a doua a construcției”, au declarat reprezentanții Policolor.

Policolor urmează să depună la începutul lunii aprilie Planul Urbanistic de Detaliu, în paralel cu pregătirea documentației și a planurilor pentru construcție fiind începută și achiziția de echipamente pentru viitoarea fabrică.

Pe lângă linia de producție de vopsele pentru autorefinish, cu o capacitate de 4.000 de tone/an, Policolor va instala în viitoarea fabrică și o linie de producție de vopsele pe bază de apă, cu o capacitate de 5.000 tone/schimb de producție.

„În ianuarie 2015, Policolor a finalizat achiziția unui nou lot de teren în București unde intenționa să construiască o nouă fabrică. Policolor și-a modificat planurile și a optat pentru închirierea de spații de depozitare și birouri pentru viitorul apropiat, în loc să le construiască”, se arată într-un raport al fondului Reconstruction Capital, care deține 40% din Policolor.

Reprezentanții Policolor au precizat că informațiile privind modificărea planurilor se referă la construcția de depozite și spații de birouri.

Potrivit informațiilor din raportul financiar al fondului de investiții, grupul Policolor a avut anul trecut vânzări consolidate de 52,8 milioane de euro, în ușoară scădere față de 2013 (54,15 milioane de euro).

De asemenea, EBITDA a fost de 2,4 milioane de euro, cu 20,6% mai mic decât în 2013 și semnificativ mai mic față de buget (5,89 milioane de euro), pe fondul unor vânzări sub estimări pe anumite categorii de produse, precum vopsele pentru industrie și domeniul auto.

Pentru 2015, grupul a bugetat un avans de 25% a vânzărilor, așteptările pozitive vizând toate diviziile, în special cea de vopsele auto pentru care a fost prognozată un avans de 29%, de rășini (+27%) și produse chimice (+47%), în timp ce pentru vopsele decorative a fost bugetată o creștere de 15%.

Policolor a vândut anul trecut către un dezvoltator imobiliar terenul aferent platformei industriale pe care o deține în București și anunța că facilitățile de producție și activitățile administrative vor fi relocate în zona de vest a Capitalei.

Eliberarea terenului din Theodor Pallady, în suprafață de 13,9 hectare, se va face în trei etape. Prima suprafață trebuia să fie eliberată până la finalul anului trecut, urmând apoi ca în cursul acestui un al doilea lot să fie eliberat. Cel de-al treilea lot din platforma industrială Policolor va fi eliberat în anul 2017, moment la care producția și activitățile administrative ale companiei vor fi deja relocate.

Anterior, compania a anunțat achiziția unei platforme industriale cu suprafața de 2,5 hectare în zona de vest a Capitalei, unde vor fi relocate facilitățile de producție și activitățile administrative.

Pentru construcția noii fabrici de lacuri și vopsele Policolor, reprezentanții companiei au anunțat anterior că au alocat finanțări de peste 6 milioane de euro.

Grupul Policolor – Orgachim operează două mari unități de producție, în România și Bulgaria, și este controlată de fondul de investiții RC2. Policolor vinde soluții și produse structurate în patru categorii: Policolor Arhitectural (decorarea și finisarea casei), Deko Professional (construcții, amenajări și sisteme complete de termoizolație), Klar Professional (refinisarea autovehiculelor) și Industrial Coatings (acoperiri industriale).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață