• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

Programul RABLA PLUS începe luni. 30.000 de prime de casare suplimentare în Anul Centenar

Programul RABLA PLUS începe luni. 30.000 de prime de casare suplimentare în Anul Centenar
Programul Rabla Plus. 30.000 de prime de casare suplimentare în Anul Centenar. Vezi condițiile în care poți obține un voucher pentru o mașină nouă

„Da, se continuă proiectul, respectiv programul Rabla Plus, prin care noi reînnoim parcul auto național. (…) În an centenar, Guvernul a alocat prin Ministerul Mediului și Administrația Fondului de Mediu o suplimentare pentru bugetul programului Rabla. Am alocat un plus de 198 de milioane de lei, care este echivalentul a 30.000 de prime de casare noi, pentru programul Rabla clasic, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice. Anul acesta, programul „Rabla Plus” va aduce în parcul național 50.000 de mașini noi introduse pe piață, un lucru care nu s-a mai întâmplat până acum. În general, la toate edițiile precedente, mai mult de 25.000 de vouchere nu am putut da ca bani”, a declarat pentru Mediafax, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Fiecare persoană care vrea să-și cumpere o mașină nouă va putea să-și caseze o mașină veche primind o primă de 6.500 de lei..

„Programul va începe de luni, pentru că ieri a fost publicat în Monitorul Oficial ghidul de finanțare și ordinul de ministru, prin care să fie începută finanțarea de luni. Fiecare român care dorește să-și cumpere o mașină nouă va putea să-și caseze o mașină veche primind o primă de casare de 6.500 de lei la care se poate adăuga suma de 1.700 de lei, în cazul în care persoana respectivă își dorește să achiziționeze un autovehicul hibrid sau se mai poate adăuga și suma de 1.000 de lei, în cazul în care cetățeanul dorește să achiziționeze un autovehicul al cărui motor are o emisie de 98 de grame la suta de kilometri, după formula veche. Putem ajunge să cumulăm suma de 9.200 de lei adunându-le pe toate sau putem avea doar prima de casare de 6.500 de lei fără să adăugăm ceva în plus. Cetățeanul va fi cel care va alege ce autovehicul vrea să achiziționeze”, a mai declarat ministrul Mediului.

Gavrilescu a mai precizat că unul dintre scopurile proiectului este acela de a reduce poluarea.

„Noi ne dorim ca în fiecare an, numărul de prime de casare și numărul de mașini noi introduse pe piață să fie în creștere. Astfel, reînnoirea parcului auto să fie în permanentă creștere pentru sănătate, dar și calitatea aerului, pentru că reducem în acest fel poluarea. Ne gândim de asemenea și la siguranța cetățenilor în trafic și nu în ultimul rând și la industria producătoare din România de autovehicule”, a mai adăugat Grațiela Gavrilescu.

Programul Rabla se află la cea de-a 14 ediție.

Inchide