Proiectul eCustoms implementat de Siveco în Turcia, printre cele mai bune proiecte internaționale

Proiectul eCustoms implementat de Siveco în Turcia, printre cele mai bune proiecte internaționale
Publicat: 13/11/2012, 14:51
Actualizat: 27/03/2019, 14:33

Proiectul de eCustoms implementat de Siveco România la Autoritatea Vamală din Turcia a fost ales finalist în competiția celor mai bune proiecte internaționale – IPMA 2012, categoria proiecte de dimensiuni medii, informează un comunicat al companiei, informează Mediafax.

Potrivit comunicatului, o dată pe an cele mai bune proiecte din lume sunt recompensate de Asociația Internațională de Project Management (IPMA), această competiție certificând excelența în management. În acest an, titlul de Finalist al competiției IPMA 2012, categoria proiecte de dimensiuni medii, a fost oferit companiei SIVECO Romania pentru proiectul NCTS – New Computerized Transit System dezvoltat și implementat la Autoritatea Vamală din Turcia.

Siveco precizează că sistemul IT destinat vămilor constă într-o suită de aplicații interoperabile, integrate și accesibile care facilitează schimbul electronic de date în cadrul proceselor vamale de bază. Acesta ajută la creșterea eficienței procedurilor de tranzit, la prevenirea și detectarea fraudelor, accelerarea și securizarea operațiunilor desfășurate în cadrul unei proceduri de tranzit, îmbunătățirea comunicării și coordonării între administrațiile vamale.

„Suntem foarte încântați că am fost nominalizați ca finaliști în cadrul unei competiții de prestigiu la nivel mondial, deoarece acest lucru confirmă faptul că munca noastră este din nou apreciată și recunoscută și că SIVECO România este una dintre companiile care dezvoltă proiecte de anvergură cu management de excelență. Experiența companiei noastre în domeniul vamal este dobândită prin implicarea pe parcursul a peste 15 ani, în proiectarea, dezvoltarea și implementarea de soluții IT integrate complexe”, a declarat Dan Tuhar, directorul departamentului eCustoms din cadrul Siveco Romania.

NCTS este un sistem computerizat pentru controlul mișcării mărfurilor aflate în tranzit care nu sunt în liberă circulație pe teritoriul Uniunii Europene (UE) și țărilor EFTA (European Free Trade Association). Comisia Europeană solicită ca țările candidate să aibă un sistem de tranzit computerizat complet compatibil și interoperabil. Astfel, pregătirea Administrației Vamale din Turcia pentru aderarea la Convenția Comună de Tranzit și conectarea la NCTS în contextul UE este o precondiție a aderării la Uniunea Europeană.

IPMA este autoritatea cea mai respectată în project management, juriul internațional care girează competiția anuală IPMA Gala Awards fiind renumit pentru profesionalism și exigență. În acest an, competiția celebrează a 26-a ediție. Premiile International Project Management Association IPMA se acordă anual la trei categorii: Proiecte Mega-sized, Proiecte Big-Sized și Proiecte Medium-Sized. Proiectele sunt impărțite pe categorii după criterii care țin de anvergura efortului de realizare și a ariei de utilizare. Anul trecut, la Gala International Project Management Association, care a avut loc în Australia, proiectul New Computerized Transit System dezvoltat de Siveco România la Autoritatea Națională a Vămilor a obținut marele titlu „Winner IPMA Awards 2011”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ