Proprietarii magazinului Cocor scot la vânzare și complexul hotelier din Neptun

Proprietarii magazinului Cocor scot la vânzare și complexul hotelier din Neptun
Publicat: 06/08/2012, 18:40
Actualizat: 20/03/2019, 19:21

Proprietarii magazinului Cocor din București, scos la vânzare luna trecută, vor să vândă și complexul hotelier Cocor din stațiunea Neptun, la un preț de pornire de 18 milioane de euro, care poate să scadă cu cel mult 40%, informează Mediafax.

Acționarii firmei Turism Cocor (GALA) au aprobat la sfârșitul săptămânii trecute scoaterea la vânzare a complexului de sănătate. Complexul poate fi vândut și la un preț care să nu fie sub 40% față de cel propus inițial, de 18 milioane de euro, se arată într-un anunț al firmei transmis Bursei de Valori București.

Firma Turism Cocor este controlată în proporție de 69,01% de Cocor București, restul capitalului fiind deținut de SIF Transilvania (26,6%) și alți acționari.

Cocor București a anunțat la jumătatea lunii iulie scoaterea la vânzare a tuturor activelor deținute, inclusiv a magazinului Cocor din Capitală pentru care acționarii au stabilit un preț de 50 de milioane de euro. Și în acest caz vânzătorul acceptă reducerea prețului. Magazinul poate fi vândut la jumătate din prețul de pornire cu avizul Consiliului de Administrație, o reducere suplimentară necesitând avizul acționarilor.

Cocor are un credit de circa 19 milioane de euro contractat de la BCR pentru modernizarea magazinului din București.

Acționarii Cocor București au mai aprobat strategia de restructurare a companiei, care include și vânzări de active în scopul rambursării totale sau parțiale a creditului. Acționarii au mai decis să scoată la vânzare alte zece active situate în zone centrale din București.

Compania a vândut un spațiu comercial de 127 metri pătrați, amplasat în Bulevardul Unirii din București pentru 500.000 de euro. De asemenea, compania susține că are oferte ferme pentru un alt spațiu de 50 metri pătrați, la prețul de un milion de euro și pentru altul de 100 metri pătrați pentru circa două milioane de euro, cumpărătorul urmând să achite un avans și rate lunare pe parcursul a trei ani.

Cocor București a primit somații de plată din partea BCR pentru o sumă care depășește 1,5 milioane de euro, pentru care s-a angajat că o va achita din fonduri proprii în cel mai scurt timp, dar nu mai târziu de 15 septembrie.

Cocor este deținută de fondul de investiții Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Beșliu, SIF Muntenia și SIF Transilvania.

Titlurile Cocor București sunt tranzacționate pe piața Rasdaq, ultimele transferuri fiind realizate pe 23 iulie, la un preț de 125 de lei pe acțiune. La această cotație capitalizarea firmei era de 37,7 milioane de lei (8,2 milioane de euro).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase