• Publicat:
Financiar

R. Cuc, despre directorul CFR Infrastructură: Aștept să mă informeze luni de ce nu face restructurări

R. Cuc, despre directorul CFR Infrastructură: Aștept să mă informeze luni de ce nu face restructurări
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat duminică, într-o conferință de presă că CFR Infrastructură avea același termen pentru restructurări cu CNAIR-ul, iar directorul CFR SA, Constantin Axinia nu l-a respectat. "Nu-l înlocuiesc eu, Consiliul de administrație îl înlocuiește", a spus Cuc.

„Managementul, aștept să mă informeze și pe mine luni dimineață de ce nu fac restructurări. Aveau termen concomitent cu CNAIR-ul. CNAIR-ul a intrat restructurarea lunea trecută și vineri a finalizat practic toată procedura, atunci ar fi trebuit și CFR Infrastructură”, a spus ministrul.

Întrebat dacă îl va înlocui pe actual director al CFR Infrastructură, Constantin Axinia, acesta a explicat că responsabiliatea îi revine Consiliului de Administrație. „Nu-l înlocuiesc eu, Consiliul de administrație îl înlocuiește. Eu pe domnul director și pe domnul director general i-am evaluat după termen, punct. Nu și-au făcut treaba cu trebuie, am luat măsuri.”, a declarat Cuc.

Acesta a mai afirmat că există în cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA angajați de zece ani care nu sunt capabili să aducă valoarea companiei și care nu pot debloca proiecte.

„Organigrama nu este greu de făcut, mai greu este de identificat aceste persoane care trebuie să înlocuiască acei monștri. Și la CNAIR pe care le știm și se vehiculează, văd și pe Facebook și pe știri, pe site-uri și peste tot. Când ai un om care stă de 8, 9, 10 ani pe o funcție și nu îți mai generează o valoarea adăugată la proiecte și nu îți deblochează proiectele acolo unde alții nu sunt în stare să le deblocheze, repet, este rea voință, la omul care nu îmi vine să îmi dea o soluție concretă pentru un proiect”, a spus ministrul.

Ministrul Transporturilor a declarat duminică că 35 de posturi de directori din CNAIR au fost restructurate.

 

Inchide