Radu Oprea, ministrul Economiei, salută rezultatele obținute de România în cadrul BSDA 2024/Contracte URIAȘE semnate cu importante firme externe

Radu Oprea, ministrul Economiei, salută rezultatele obținute de România în cadrul BSDA 2024/Contracte URIAȘE semnate cu importante firme externe
Radu Oprea, ministrul Economiei, salută rezultatele obținute de România în cadrul BSDA 2024 / Sursa FOTO: Facebook Radu Oprea
Publicat: 25/05/2024, 13:26

Organizarea la București a evenimentului Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024 s-a dovedit a fi un adevărat succes. România a câștigat atât ca imagine, cât și din punct de vedere al impactului economic prin semnarea unor contracte uriașe cu importante firme din străinătate.

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a salutat printr-un mesaj postat pe Facebook angajamentele asumate în cadrul acestui eveniment major, dedicat apărării și securității regionale.

„Oportunități pentru companiile cu capital de stat”

„Și ieri a fost o zi plină la BSDA”, a punctat Radu Oprea, care s-a referit la „foarte multe întâlniri cu reprezentanții companiilor românești sau străine care vor să-și dezvolte producția în România. Rolul #MEAT este să creeze oportunități pentru companiile cu capital de stat și privat, între investitori și parteneri locali, între furnizori și beneficiari. Nu au lipsit întâlnirile la nivel guvernamental cum a fost cea cu ministrul administrației programului de achiziții pentru apărare, Jong Gun Seok, în care am mulțumit pentru nivelul înalt de reprezentare al companiilor coreene”.

De departe, însă, cele mai importante momente ale zilei de vineri, 24 mai, au fost „semnarea la sediul MEAT, în prezența dnei ambasador SUA, Kathleen Kavalec, a acordului de parteneriat între General Dynamics – GD OTS și Romarm pentru dezvoltarea în România a unui Centru de Excelență în producția de muniție calibrul mare”.

„Și semnarea unor acorduri pentru realizarea «Dronei românești», un program în care eu cred foarte mult. Carfil SA a semnat un parteneriat cu compania americană Periscope Aviation pentru transfer de tehnologie și realizarea în România a unei drone care poate fi folosită atât în scop militar cât și civil.

Mai mult decât atât, un alt parteneriat a fost semnat între Carfil și AVI Aircraft, Easydo Digital Technologies, The Insource Development Group, AP Drone, Asociația Centrul de Excelență UAS și C-UAS, Asociația «UVS-România» pentru a dezvolta cadrul legislativ și producția de drone în România.

Dezvoltarea producerii de drone agricole românești”

Un altul a fost semnat pentru dezvoltarea producerii de drone agricole românești, în vederea accelerării utilizării lor pe scară largă în lucrările agricole. Acesta are ca inițiatori Carfil SA, ANAMOB, AVI Aircraft, EDT, TID Group, AGRI Cloud, SCDA Turda, INCDCSZ Brașov, ICDP Brașov, NATUREVO, Universitatea Politehnica Bucuresti, USAMV Cluj Napoca, Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultură.

De asemenea, la Carfil SA va funcționa un centru de pregătire a operatorilor de drone.

La BSDA au expus concepte, prototipuri și alți creatori/producători de drone sau de softuri și aparatură/părți componente pentru drone cu care am intrat în contact și pe care îi voi implica în clusterul celor care cred în «Drona Românească»”, remarcă pe Facebook Radu Oprea.

În încheiere, ministrul Economiei a punctat: „Urmează ca împreună cu Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, și Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, dezvoltării și digitalizării să definim o temă de cercetare pentru programul «Drona Românească», astfel încât toti acești entuziaști să poată contribui pentru industrializarea producției de drone”.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Economiei, Radu Oprea, despre exportul de drone către Ucraina: „Ne dorim să ajungem în stadiul în care dronele să fie exportate din România”

Dacia Duster pentru misiuni SPECIALE, expusă la BSDA 2024, cel mai mare eveniment regional dedicat apărării și securității

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O turistă dispărută de vineri în Grecia a trimis un mesaj de urgență hotelului unde...
Pescobar, jefuit când se afla în Germania, la EURO 2024. Imagini halucinante cu hoţul în...
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată...
IMAGINILE ANULUI: Ramona Gabor sare în brațele Irinei Columbeanu! Sora Monicăi a aterizat la București,...
Plătită să nu facă nimic timp de 20 ani, o femeie a dat în judecată...
BREAKING | Andrei Muraru a murit într-un accident cumplit de motocicletă 😢
Soția lui Mihai Petre, diagnostic-ȘOC de la medici: tumoră pe coloană! Declarațiile terifiante ale Elwirei
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de...
"Au murit într-o secundă!" Au apărut imaginile de pe camerele de supraveghere cu accidentul în...
„Sunt cel mai fericit tată din lume!” Interviul oferit de Irinel Columbeanu și fiica sa,...
Cele mai 'bunese' iubite de fotbaliști de la Euro 2024. Pe ce loc sunt româncele
Cum schimbi CORECT treptele la o manuală pe benzină?
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit de prim-ministrul Statului Liber Bavaria
LEGUMA care este cel mai bun AFRODIZIAC! Egiptenii antici o mâncau zilnic
Amendă de 4.800 de lei. Interzis în România să faci așa ceva pe stradă
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Ce a urmat după ce un client i-a aruncat cu cafea în față vânzătoarei. Fata...
„Înfricoșător!” Descoperire sinistră făcută de o femeie în imaginile din vacanță, chiar din hotel! A...
Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”
Vichi Raileanu a devenit mamă pentru a doua oară: "Suntem cei mai fericiți din lume”
BANCUL ZILEI. Coafeza către clientă: - Care e ocazia, iubita? Nuntă, botez, iubit nou?
„Războiul apei” la granița dintre Statele Unite ale Americii și Mexic
×