Radu Oprea, ministrul Economiei, salută rezultatele obținute de România în cadrul BSDA 2024/Contracte URIAȘE semnate cu importante firme externe

Radu Oprea, ministrul Economiei, salută rezultatele obținute de România în cadrul BSDA 2024/Contracte URIAȘE semnate cu importante firme externe
Radu Oprea, ministrul Economiei, salută rezultatele obținute de România în cadrul BSDA 2024 / Sursa FOTO: Facebook Radu Oprea
Publicat: 25/05/2024, 13:26

Organizarea la București a evenimentului Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024 s-a dovedit a fi un adevărat succes. România a câștigat atât ca imagine, cât și din punct de vedere al impactului economic prin semnarea unor contracte uriașe cu importante firme din străinătate.

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a salutat printr-un mesaj postat pe Facebook angajamentele asumate în cadrul acestui eveniment major, dedicat apărării și securității regionale.

„Oportunități pentru companiile cu capital de stat”

„Și ieri a fost o zi plină la BSDA”, a punctat Radu Oprea, care s-a referit la „foarte multe întâlniri cu reprezentanții companiilor românești sau străine care vor să-și dezvolte producția în România. Rolul #MEAT este să creeze oportunități pentru companiile cu capital de stat și privat, între investitori și parteneri locali, între furnizori și beneficiari. Nu au lipsit întâlnirile la nivel guvernamental cum a fost cea cu ministrul administrației programului de achiziții pentru apărare, Jong Gun Seok, în care am mulțumit pentru nivelul înalt de reprezentare al companiilor coreene”.

De departe, însă, cele mai importante momente ale zilei de vineri, 24 mai, au fost „semnarea la sediul MEAT, în prezența dnei ambasador SUA, Kathleen Kavalec, a acordului de parteneriat între General Dynamics – GD OTS și Romarm pentru dezvoltarea în România a unui Centru de Excelență în producția de muniție calibrul mare”.

„Și semnarea unor acorduri pentru realizarea «Dronei românești», un program în care eu cred foarte mult. Carfil SA a semnat un parteneriat cu compania americană Periscope Aviation pentru transfer de tehnologie și realizarea în România a unei drone care poate fi folosită atât în scop militar cât și civil.

Mai mult decât atât, un alt parteneriat a fost semnat între Carfil și AVI Aircraft, Easydo Digital Technologies, The Insource Development Group, AP Drone, Asociația Centrul de Excelență UAS și C-UAS, Asociația «UVS-România» pentru a dezvolta cadrul legislativ și producția de drone în România.

Dezvoltarea producerii de drone agricole românești”

Un altul a fost semnat pentru dezvoltarea producerii de drone agricole românești, în vederea accelerării utilizării lor pe scară largă în lucrările agricole. Acesta are ca inițiatori Carfil SA, ANAMOB, AVI Aircraft, EDT, TID Group, AGRI Cloud, SCDA Turda, INCDCSZ Brașov, ICDP Brașov, NATUREVO, Universitatea Politehnica Bucuresti, USAMV Cluj Napoca, Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultură.

De asemenea, la Carfil SA va funcționa un centru de pregătire a operatorilor de drone.

La BSDA au expus concepte, prototipuri și alți creatori/producători de drone sau de softuri și aparatură/părți componente pentru drone cu care am intrat în contact și pe care îi voi implica în clusterul celor care cred în «Drona Românească»”, remarcă pe Facebook Radu Oprea.

În încheiere, ministrul Economiei a punctat: „Urmează ca împreună cu Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, și Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, dezvoltării și digitalizării să definim o temă de cercetare pentru programul «Drona Românească», astfel încât toti acești entuziaști să poată contribui pentru industrializarea producției de drone”.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Economiei, Radu Oprea, despre exportul de drone către Ucraina: „Ne dorim să ajungem în stadiul în care dronele să fie exportate din România”

Dacia Duster pentru misiuni SPECIALE, expusă la BSDA 2024, cel mai mare eveniment regional dedicat apărării și securității

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Cuplu-bombă! Fostul a trădat-o cu Ramona Olaru, iar actualul și-a părăsit iubita
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
”Tradus” de Livia cu Spike, Bordea vrea să-i ia în ”piept” pe amândoi! Îi caută...
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Dragoş, un tânăr tătic de 23 de ani, a murit înecat în Lacul Snagov. A...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore se răspândeşte în Japonia
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Rămas bun, maestre! A murit marele ACTOR al ţării. Românii se roagă pentru el
Locul superb din România, comparat cu Amazonul. E raiul pe pământ
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Posibil dezastru electoral pentru conservatorii premierului Rishi Sunak
×