Reacții în lanț după modificările fiscale ale PSD. Avertismentul Camerei de Comerț

Reacții în lanț după modificările fiscale ale PSD. Avertismentul Camerei de Comerț
Publicat: 30/06/2017, 13:42
„Modificările legislative propuse în domeniul fiscal reprezintă o reorientare majoră, fapt care creează îngrijorări cu privire la capacitatea comunității de afaceri de a se adapta noii paradigme fiscale. Remarcăm absența unei consultări reale a companiilor din România și, în egală măsură, lipsa unui studiu de impact corespunzător (…) Modificarea netransparentă a fiscalității va conduce la un sistem instabil și impredictibil, ceea ce va afecta puternic atractivitatea României ca destinație investițională”, transmite CCIR printr-un comunicat de presă.
Camera de Comerț atrage atenția și că investițiile în România au scăzut îngrijorător, astfel că e nevoie de un cadru normativ stabil, realizat cu respectarea legislației Uniunii Europene, dar și prin colaborarea cu toate părțile care fac parte din ciclul comercial și industrial.
„Absența consultării tuturor actorilor implicați este unanim recunoscută ca fiind contra-productivă și generatoare de neîncredere între mediul public și cel privat. Alături de celelalte structuri ale mediului asociativ, CCIR își manifestă disponibilitatea totală de consultare cu noul Guvern, în vederea realizării unei analize de impact cuprinzătoare cu privire la schimbarea legislației fiscale”, au mai transmis reprezentanții Camerei de Comerț.
„Terminați cu această țopăială fiscal-bugetară!”, a fost mesajul dur al președintelui Klaus Iohannis după ceremonia de depunere a jurământului de către miniștrii noului Cabinet, avertizându-i că nu e nevoie de taxe suplimentare și că acum, după aceste schimbări, nu mai pot invoca argumentul unui program de guvernare pe care românii l-au votat, pentru că tocmai l-au modificat „în puncte sensibile”.
„Acum, după ce unii s-au străduit destul de mult să termine repede această criză, găsim coaliția cu un nou Guvern și surprinzător cu un nou program de guvernare, noi taxe se anunță, noi impozite. După ce abia am promulgat legea prin care cresc salariile românilor deja se anunță contramăsuri. Programul de guvernare a fost schimbat în puncte sensibile, nu veți mai putea merge în fața românilor să spuneți că acest program de guvernare a fost votat. Este dreptul legitim al coaliției să meargă cu ce program de guvernare dorește în Parlament și dacă primește votul de învestitură. Guvernul se va apuca de treabă, dar în șase luni schimbăm de la reduceri de taxe la reintroduceri de taxe, de la creșteri de salarii la taxă de solidaritate. Un astfel de comportament cu certitudine nu se încadrează în ceea ce se numește predictibilitate fiscal bugetară, un astfel de comportament induce dubii în rândul mediului de afaceri”, a avertizat dur Klaus Iohannis după ceremonia de depunere a jurământului de către noul Executiv.
Președintele nu s-a pronunțat categoric asupra sustenabilității programului de guvernare modificat, dar a catalogat măsurile economice anunțate drept o lipsă de solidaritate cu românii și i-a somat pe guvernanți să înceteze cu astfel de manevre: „Stimați PSD-iști, ALDE-iști, UDMR-iști, în numele românilor vă rog să terminați cu această țopăială fiscal-bugetară. Taxa de solidaritate, domnule premier, onorați membri ai Guvernului, fiți solidari cu românii și guvernați responsabil. Vă solicit să guvernați în așa fel încât să ne încadrăm în marja de deficit de 3%, vă solicit să guvernați în așa fel încât românii să aibă garanția că Guvernul apără și promovează statul de drept, nu îmi doresc să mai avem niciodatpă sincope de genul OUG 13″, a subliniat șeful statului.
Avertismentul categoric al președintelui vine în contextul în care coaliția de guvernare a făcut public astăzi un nou program de guvernare modificat care conține măsuri ce ar putea avea grave efecte asupra economiei țării. De altfel, la câteva ore după escaladarea discuțiilor în spațiul public, Bursa de Valori a început să scadă, iar indicele de referință BET a ajuns la 7.944 de puncte, în minus cu 2,7% față de ședință precedentă.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
De ce l-a părăsit Simona Florescu pe Ion Dichiseanu: "Eu stiu foarte bine ce s-a...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...