Respingerea Olguței, UN JOC ÎN DOI între Dragnea și Iohannis. Băsescu: Mă înfurii când cineva vrea SĂ MĂ PĂCĂLEASCĂ

Redactor:
Politic
Respingerea Olguței, UN JOC ÎN DOI între Dragnea și Iohannis. Băsescu: Mă înfurii când cineva vrea SĂ MĂ PĂCĂLEASCĂ
Traian Băsescu este convins că acceptarea lui Răzvan Cuc ca ministru al Transporturilor este dovada că respingerea Liei Olguța Vasilescu a fost un joc în doi între Klaus Iohannis și Liviu Dragnea. Vezi argumentele fostului șef de stat

„Jocul în doi. Nu mai am nici o îndoială că respingerea Olguței Vasilescu a fost un joc în doi, un joc între Dragnea și Iohannis. Ca dovadă, imediat ce dintre cei propuși a dispărut Olguța Vasilescu, președintele s-a mulțumit la Transporturi și cu un incompetent de teapa lui Răzvan Cuc. Recunosc, nu plâng de grija sau de mila Olguței, dar mă înfurii când cineva vrea să mă păcălească,” a scris Băsescu pe Facebook.

Băsescu a criticat încă de miercuri propunerea ca Răzvan Cuc să revină ministru la Transporturi, considerând-o „un clientelism ieftin”, însă spera că Iohannis va acționa în interesul României.

„Cuc. După ce a încercat la Ministerul Transporturilor cu Olguța Vasilescu și cu Mircea Drăghici, ultima nominalizare a Liderului Suprem pentru acest minister greu, făcută în ultima zi a interimatului de 45 zile al Rovanei Plumb, pentru a-i forța mâna Președintelui Țării, este Răzvan Cuc. Nefericitul Răzvan Cuc a fost nevoit să demisioneze la cererea PSD din Guvernul Grindeanu, apoi a fost remaniat pentru incompetență, tot de PSD, din Guvernul Tudose, pentru ca acum să fie redescoperit de Daddy ca fiind soluția de „profesionist sadea” pentru Ministerul Transporturilor. Clientelism ieftin!” scria Băsescu miercuri pe Facebook.

„Cum stă Președintele României în această ecuație? Să vedem:

1. Nu președintele este responsabil că nominalizarea a întârziat nepermis, fiind făcută cu doar câteva ore înaintea expirării interimatului de la Ministerul Transporturilor;

2. Președintele poate respinge propunerea bazându-se pe realitatea că, la solicitarea premierului PSD, a semnat decretul de remaniere din funcția de Ministru al Transporturilor a lui Răzvan Cuc, pentru incompetență, în octombrie 2017;

3. Nimeni nu-i poate cere Președintelui României să reinstaleze în funcție un ministru pe care cu doar câteva luni în urmă l-a revocat pentru incompetență;

4. Nominalizarea lui Răzvan Cuc este rodul unei decizii destinată a servi clientela de partid a lui Dragnea, pe care trebuie s-o servească pentru a se menține pe funcție,” continua fostul președinte, crezând că Iohannis va respinge și această nominalizare și adăuga o provocare pentru baronii social-democrați.

„Oare cât de slabi și neluați în seamă au ajuns baronii PSD ca să-l lase pe Dragnea să-l impună pe „deplin compromisul profesional” Răzvan Cuc, ei știind că acest lucru face rău și imaginii PSD? Eu cred că președintele Iohannis va acționa în interesul României și nu în interesul mărunt al lui Dragnea.

P.S. Poate domnul Cuc are un dram de responsabilitate și renunță la nominalizare.”

O părere proastă despre Răzvan Cuc are și Asociația Pro Infrastructură, un ONG care care monitorizează proiectele majore de infrastructură de transport (infrastructură rutieră, feroviară, metrou și aviație).

„O ciorbă proastă reîncălzită: asta este propunerea guvernului la Transporturi. Răzvan Cuc a mai fost ministru al Transporturilor în anul 2017, „performanțele” sale fiind de tristă amintire,” scriu reprezentanții asociației pe pagina de Facebook și enumeră câteva dintre acestea.

„În mandatul lui Cuc, s-au deschis 15 km de autostradă care erau de fapt finalizați din decembrie 2016 și s-au lansat licitații pe proiecte prost pregătite, cele mai multe nefiind încheiate nici astăzi, ba chiar unele îndreptându-se spre anulare.

Șansele ca lucrurile să se schimbe în bine la acest minister vital pentru dezvoltarea țării sunt zero atât timp cât este condus de incompetenți care dau bâlbe monstruoase, sclavi ai jupânilor politici.

Fostul premier Mihai Tudose își amintește de Cuc, care era tot la Transporturi în guvernul său, că a fost un exemplu despre cum poți să fii ministru și să nu faci nimic.

„Domnul Cuc care a fost un exemplu, pentru mine, despre cum poți să fii ministru și să nu faci nimic. Nimic bun. M-am săturat să îi tot spun «fă asta și asta, că nu se mai poate». Îmi băteam joc de el, dar Guvernul acesta nu este al cuiva, este al României și eu am considerat că anumite lucruri să își găsească răspunsuri în fața oamenilor”, a afirmat Mihai Tudose, marți, la TVR 1.

 

×
Guvernul anunță ce se întâmplă de la 1 iunie

Ședința de guvern are loc dupa ce, în urmă cu puțin timp, s-a încheiat întâlnirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Publicată de Gandul pe Joi, 28 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide