ROMÂNII au mai puține probleme decât italienii și portughezii în A-ȘI ÎNCĂLZI CASA

Mai mult de unul din zece români nu își permit să își încălzează locuințele. Vezi ce țări stau cel mai bine la acest capitol

Aproape 8% dintre locuitorii Uniunii Europene au declarat, în 2017, că nu își permit să își încălzească în mod suficient locuința, o pondere în scădere față de un vârf de 11% înregistrat în anul 2012, arată datele Eurostat.

Un român din zece nu-și poate încălzi casa corespunzător,

În rândul statelor membre, situația variază foarte mult, în condițiile în care, în Bulgaria, 36,5% dintre locuitori au declarat că nu își permit să își încălzească în mod suficient locuința, în timp ce în Luxemburg, Finlanda, Suedia, Olanda și Austria numai 2% dintre locuitori au declarat acest lucru.

De asemenea, în România, 11,3% dintre locuitori au spus în 2017 că nu-și permit să-și încălzească în mod suficient locuința, un procentaj mai mic decât cei 15,2% în Italia, 20,4% în Portugalia, 23% în Cipru, 26% în Grecia și 29% în Lituania.

În ultimii zece ani, în România proporția celor care declară că nu își permit să își încălzească în mod suficient locuința a scăzut constant, de la 33,3% în anul 2007 până la 11,3% în anul 2017.

Foto: Captură/ Hepta

Inchide