Românii și igiena: Câți români se spală pe mâini după ce umblă cu bani

Românii și igiena: Câți români se spală pe mâini după ce umblă cu bani
Publicat: 07/05/2014, 13:34
Actualizat: 05/02/2016, 18:49

În ceea ce privește plățile alternative, 77% dintre respondenți iau în considerare plata cu cardul, 56% ar folosi plata online, 27% preferă plata cu ajutorul mobilului, iar 18% ar utiliza cardul contactless ca metoda de plată, se arată într-un comunicat MasterCard.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 510 persoane, bărbați și femei în proporții egale, în perioada 31 martie – 7 aprilie, urmărind percepțiile lor cu privire la utilizarea numerarului și potențialele lor preocupări cu privire la igienă.

Trei din zece români (29%) spun că nu ar vrea ca zeci de străini să folosească numerarul înainte de a ajunge la ei, însă doar 9% sunt revoltați de ideea de a nu se spăla pe mâini după ce pun mâna pe bani.

Mult mai mulți sunt revoltați de ideea de a nu se spăla pe mâini dupa folosirea toaletei (32%) și de atingerea nasului in public (23%).

Majoritatea respondenților ar fi dispuși să poarte la ei șervețele (80%) sau gel antibacterian (66%), în timp ce 44% sunt dispuși să folosească un card sau plăți contactless în loc de plata numerar, pentru mai multă igienă.

Studiul extins, realizat în 12 țări europene, a arătat că este mult mai probabil ca populația să se spele pe mâini după alte activități cum ar fi mângâierea unui animal (46%) sau după călătoria cu transportul în comun (36%) decât după manevrarea numerarului.