Șapte bănci cu filiale în România au probleme majore. Ce părere are FMI despre testele de stres derulate de BCE

Șapte bănci cu filiale în România au probleme majore. Ce părere are FMI despre testele de stres derulate de BCE
Publicat: 27/10/2014, 11:51

Gerry Rice, purtătorul de cuvânt al Fondului Monetar Internațional, a declarat că nivelul ridicat de transparență și compatibilitate al rezultatelor testelor de stres derulate de BCE va permite participanților de pe piață să își facă propria evaluare cu privire la starea de sănătate a băncilor, ceea ce va contribui la creșterea încrederii. Totodată, FMI dorește ca exercițiul să fie repetat anual.

Banca Centrală Europeană a informat că 25 de bănci din zona euro nu au promovat testele de stres.

Pe lista instituțiilor din zona euro care au operațiuni în România și au picat testele de stres se numără National Bank of Greece (NBG), Eurobank, Piraeus Bank, Volksbanken, Veneto Banca, Banco Comercial Portugues – BCP și Bank of Ciprus, informează Agerpres.

Băncile cu probleme trebuie să găsească o soluție în următoarele două săptămâni, apoi vor avea la dispoziție nouă luni pentru a acoperi deficitul de capital.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase