Scade TVA-ul? Un ministru al Guvernului Ponta spune care este nivelul „suficient” al acestei taxe plătite de toți românii

Redactor:
Carol Dan
Scade TVA-ul? Un ministru al Guvernului Ponta spune 
care este nivelul „suficient” al acestei taxe plătite de toți românii
Un nivel "suficient" al Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) ar fi 19-20%, dar acesta depinde și de nivelul de colectare a celorlalte taxe și impozite, a declarat miercuri ministrul Economiei, Constantin Niță, la o conferință pe teme de fiscalitate organizată de Ziarul Financiar.

Ministrul Economiei Constantin Niță este de părere că dacă statul ar reuși să colecteze 37-39% venituri din PIB probabil nu va mai fi nevoie de alte taxe și impozite, precum taxa pe stâlp.

„Cu timpul trebuie luată o măsură de scădere (a TVA – n.r.), depinde și de nivelul de colectare a celorlalte taxe. Un nivel de 19-20% este suficient”, a spus Niță.

TVA a fost majorată de Guvern, în vara anului 2010, de la 19% la 24%.

„Eistă nemulțumiri că fiscalitatea este mare, dar comparativ cu alte țări e mică. Luați Germania, de exemplu, luați state cu economie foarte dezvoltată…”, a continuat Niță.

El a adăugat că este nevoie de bani la bugetul de stat, precum și pentru școli, și „mai nou și pentru armată”.

Niță a mai spus că ar fi nevoie și de o înțelegere între partidele politice pentru elaborarea unui cod fiscal pe termen lung, care să nu mai fie modificat de fiecare dată când se schimbă puterea.

 

Inchide