Schimbare de strategie neașteptată. Boeing îl demite pe Dennis Muilenburg din funcția de președinte

Redactor:
Laura Albu
Schimbare de strategie neașteptată. Boeing îl demite pe Dennis Muilenburg din funcția de președinte
Boeing i-a retras directorului executiv Dennis Muilenburg, titlul său de președinte, într-o schimbare de strategie neașteptată anunțată de producătorul de aeronave din SUA, vineri, la doar câteva ore după ce au fost reanalizate problemele aeronavelor 737 MAX, transmite Reuters.

Separarea rolurilor, care îi va permite lui Muilenburg să se „concentreze maxim” pe operațiunile zilnice de direcționare, a fost cel mai recent pas pe care Consiliul l-a făcut în ultimele săptămâni pentru a îmbunătăți supravegherea executivă a departamentului de inginerie și al operațiunilor industriale.

Directorul principal David Calhoun, director general la Blackstone Group, va prelua funcția de președinte, a declarat Boeing în anunțul său, care a venit vineri după-amiază, fără avertisment.

Potrivit anunțului, consiliul de administrație a avut „încredere deplină” în Muilenburg, care va păstra funcția de vârf și va rămâne în consiliu.

Decizia a venit în timp ce Boeing se luptă să-și pună în funcțiune cel mai bine vândut avion, 737 MAX, în urma unei interdicții de a funcționa din martie, provocată de cele două accidente care au ucis un total de 346 de persoane în Etiopia și Indonezia.

 

Inchide