Schmidt rămâne la conducerea Consiliului de Administrație al Transgaz

Schmidt rămâne la conducerea Consiliului de Administrație al Transgaz
Publicat: 17/01/2013, 13:19
Actualizat: 31/07/2014, 14:10

Acționarii Trangaz au decis în AGA de joi să-l păstreze în funcția de președinte al Consiliului de Administrație (CA) pe Victor Alexandru Schmidt, deși la începutul lunii ianuarie ministrul Economiei l-a propus ca șef interimar pe Lucian Isar, fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, informează Mediafax.

Acționarii transportatorului de gaze au decis, de asemenea, și menținerea în funcția de membru CA a Ionicăi Raicu, se arată într-un raport al Transgaz transmis joi Bursei de Valori București (BVB).

Schmidt este președinte al CA al Transgaz din aprilie 2009.

Propunerea lui Isar pentru funcția de șef provizoriu al Consiliului de Administrație a fost semnată de fostul ministru al Economiei și menținută de actualul șef al instituției, Varujan Vosganian.

Acțiunile companiei au încheiat sesiunea de miercuri la BVB la prețul de 221 lei. Transgaz are o capitalizare de 2,6 miliarde de lei (600 milioane euro).

Transgaz este controltă în proporție de 73,5% de stat, prin Ministerul Economiei. Fondul Proprietatea are o participație de 14,98%, iar mai mulți acționari cumulează 11,5% din titlurile companiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase