Senator PNL: Deficitul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate este de două miliarde de lei

Redactor:
Teodor Bobei
Senator PNL: Deficitul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate este de două miliarde de lei
Senatorul PNL Florin Cîțu a declarat, vineri, că în șase luni deficitul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate a ajuns la două miliarde de lei. Liberalul a adăugat că CNAS este mâncată din interior de corupție și incompetență, iar cadrurile de sănătate nu funcționează de 33 de zile.

„Cardul de sănătate nu funcționează de 33 de zile! Ministrul sănătății este bine mersi. Că orice PSD-ist de frunte apare doar când trebuie să se laude cu ceva. Când este vorba să-și asume dezastrul în domeniul pe care îl adminstreaza tace! CNAS este o schemă piramidală mâncată din interior de corupție și incompetență. Ceea ce vedem acum că se întâmplă cu cardul de sănătate este evenimentul care anunță falimentul total. După doar 6 luni deficitul la Fondu Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate este de două miliarde de lei”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Senatorul liberal a adăugat că în timp ce cardurile de sănătate nu funcționează, sistemul fiind „un dezastru” care costă bani, ministrul Sănătății susține ideea achiziționării unui leac miraculos din Cuba, de 1.5 miliarde de lei.

„Să recapitulăm: în fiecare luna după două sau trei zile se termină sumele alocate de asigurate de CNAS prin contractele cadru. După ce se termină acese sume pacienții plătesc serviciile. Nu vă este rușine? Cetățenii plătesc contribuții și voi le furați banii?; cardul de sănătate este un dezastru care costă bani și nu funcționează. Acest lucru este premedidat din punctul meu de vedere. Doar așa puteți să mai furați ceva; deficit la FNUAS ceea ce înseamnă imprumturi și dobânzi pentu a acoperi gaură. În tot acest timp ministrul sănătății ne spune că este bine să dăm 1.5 miliarde dolari pe un leac miraculos penru cancer din Cuba. PSD-istilor și ALDE-istilor, guvernarea nu vine doar cu sinecuri pentru voi și familiile voastre. Vine și cu responsabilități. Asumați-vă că ați distrus România!”, a adăugat Cîțu.

CNAS a anunțat că specialiștii încă lucrează pentru a remedia problemele la sistemul informatic și, până când neregulile nu vor fi rezolvate integral, nu va fi declarată încetarea stării de indisponibilitate și vor rămâne în vigoare excepțiile de la termenele de raportare a serviciilor medicale.

Pe 10 iulie 2019, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunța oficial că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, în 22 iulie, că raportul întocmit în urma controlului de la Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate va fi depus pe masa procurorilor DNA deoarece „există fapte de natură penală”. Controlul a început in iunie.

 

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Mașina anului 2021. Modelul electric cu care Volkswagen a câștiga marele premiu
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Horoscop 12 mai 2021. Zodia care beneficiază de capital puternic: va face alegeri inspirate
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide