Sfârșitul dolarului ca monedă principală de rezervă? Guvernatorul Băncii Angliei a anunțat cu ce ar putea fi înlocuit

Redactor:
Laura Albu
Sfârșitul dolarului ca monedă principală de rezervă? Guvernatorul Băncii Angliei a anunțat cu ce ar putea fi înlocuit
Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, a contestat poziția dolarului ca monedă a rezervei mondiale argumentând că ar putea fi înlocuită cu o monedă digitală pentru a pune capăt împotmolirii economiilor cared au generat 10 ani de inflație scăzută, transmite The Guardian.

Oferind exemplul lirei ca monedă a tranzacțiilor oficiale la nivel international, de acum 100 de ani, Carney a declarat că dolarul a atins un nivel unei poziții dominante, ceea ce îl determină să funcționeze drept barieră în calea redresării durabile.

Acesat a spus că o nouă monedă digitală susținută de un grup mare de națiuni va debloca fondurile în dolari pe care guvernele le constituie în prezent poliță de asigurare pentru perioadele incerte.

Guvernele stochează dolari pentru a se asigura în fața schimbărilor din economia Statelor Unite, care în ultimele timpuri s-au intensificat, și au determinat o creștere semnificativă a costurilor împrumuturilor.

„Influența dolarului asupra condițiilor financiare globale ar putea scădea, în mod similar, dacă ar fi creată o arhitectură financiară în jurul noii [monede digitale] care să demonteze poziția dominantă a dolarului pe piața de credite. Prin reducerea influenței SUA asupra ciclului financiar global, acest lucru ar contribui la reducerea volatilității fluxurilor de capital către economiile de piață emergente ” a susținut Mark Carney.

Foto: Pixabay

 

Inchide